Életmód

Megtörtént az első nagy kiválasztás – Veet Elite Modell Look Hungary 2008

Túl az országszerte tartott castingokon, a selejtezőkön és az elődöntőn, tizennégy szépséges lány várja izgatottan a Veet EML verseny magyarországi döntő eseményét és az azt megelőző nyári felkészítő tábort.

Alapos felkészülés vár a hölgyekre és nem kis áldozatokat követelnek tőlük a következő néhány hónapban.

Szeptemberig, a döntőig, minden lánynak tilos szedni a szemöldökét, a hajukat visszafestik mesterfodrászok segítségével az eredeti színükre. Nem kényszerítik őket semmiféle mesterséges külső változtatásra, így például nem kell, sőt ne szabad fogyókúrázniuk!

A külsejüket alakformáló edzésekkel, egészséges étrenddel és sportolással óvják. Mindehhez természetesen megfelelő szakmai segítséget kapnak.

 

Ezenkívül számukra a nyár legfontosabb eseménye nem egy tengerparti nyaralás, vagy a jól megérdemelt pihenés lesz, hanem kemény munkával töltik a nyári szünetet.

Június 30-a és július 6-a között edzőtáborba utaznak, mind a tizennégyen. Itt, szigorú szabályok és időbeosztás szerint fodrászok, stilystok, edzők, koreográfusok segítségével készülnek fel a döntőre.

Koreográfiákat tanulnak, elsajátítják az apróbb és nagyobb szakmai trükköket, megtanulják, hogyan mozog egy igazi manöken a kifutón. Műhelytitkokkal ismerkednek meg a sminkelés, a hajápolás területén, stylistok segítségével kialakítják egyedi stílusukat.

Az egy hetes felkészítő tábor során megismerkednek a kifutó- és a fotómodellek munkájával, feladataival. Első profi fotózásukon is részt vesznek a tábor alatt a lányok, a képek később bekerülnek a portfóliójukba.

A tavalyi győztes, Szikszai Johanna, lelkesen mesélt a tábori élményeiről, azt mondta remekül érezték magukat és bár keményen dolgoztak az élmény egy életre szól. „Megtanultuk, hogyan kell a kifutón járni, hogy kell viselkedni a fotógép előtt. Napi két fotózáson vettünk részt, profi fotósok vezényletében.” Tavaly a Hajógyári szigeten zajlott a döntő esemény. „Óriási, egyedi elemekkel tarkított show keretében mutatkoztunk be a betanult koreográfiával a nézők előtt. Nem is gondoltam rá, hogy megnyerhetem ezt a versenyt, de nagyon boldog voltam. Megérte, csak jó tapasztalatokat gyűjtöttem. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, akinek az adottságai megfelelnek az elvárásoknak és szeretne egy jó csapattal együttműködni!”

Hogy idén hol tartják majd a nemzetközi döntőre való küzdelmet és a tizennégy kiválasztott lány milyen élményekkel tér haza a táborból, még titok. Mint ahogy az is, ki képviseli majd hazánkat a nemzetközi Elite Modell Look versenyén, 2008-ban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top