Életmód

Hogy még vonzóbb lehess!

Minden nő számára fontos a tökéletes megjelenés, amelynek ma már elengedhetetlen feltétele a gyönyörű sima bőr. Hol vannak már azok az idők, amikor még az "őzike" láb is lehetett csábító! Manapság csak a teljesen szőrmentes láb, és a kagylóhéjra emlékeztető hónalj számít esztétikusnak. Persze nemcsak külsődleges oka van a rendszeres szőrtelenítésnek, hanem higiéniai is.

Szőrtelenítési módszerek

Borotva

Ez a legelterjedtebb módszer, hiszen percek alatt érzéki sima bőrt varázsolhatunk vele. Nem kell hozzá különösebb szakértelem, és az eszköz sem túl drága. Mivel semmilyen fájdalmat nem okoz, igen közkedvelt a nők körében.

Hátránya viszont, hogy hatása csak másnapig tart, így aki nem kedveli a „borostás” kinézetet, naponta kénytelen szőrteleníteni.

 

Szőrtelenítő krémek/habok

Teljesen fájdalommentes. Hatása kétszer tartósabb simább és puhább bőrt eredményez, mint a borotválkozás, és a szőr kevésbé borostásan nő vissza, mint a borotva használatát követően. Hátránya, hogy a vegyszereket nem minden nő bőre viseli el.

 

Epilálás

Nagyon divatos szőrtelenítési módszer, mivel hatása akár egy hetekig is eltart, hiszen gyökerestől távolítja el a szőrszálakat. Rengeteg változata létezik a készülékeknek és manapság már szinte teljesen fájdalommentes is lehet a módszer. Hátránya, hogy a szőrszálak növekedési irányát megváltoztathatja, amitől a befelé növő szálak irritációt, gyulladást okozhatnak a bőrfelületen. Mindenképpen használjunk utána szőrbenövés gátló krémet.

 

Gyantázás

A gyantázásnak két féle módszere ismert. Az egyik a kozmetikus által végzett szőrtelenítés, a másik az otthoni módszer. A különféle hideg, meleg és cukorgyanták ugyanazt a hosszantartó hatást érik el. A szőrszálakat gyökerestől távolítják el, így akár több hétig sima bőrt eredményeznek. A művelet nem teljesen fájdalom mentes, de a végeredmény miatt nagyon közkedvelt. A hátrány itt is a befelé növekedő szőrszál, ami megelőzhet a rendszeres szőrbenővésgátló krém használatával.

 

Mire figyeljünk?

Szőrtelenítés előtt mindig alaposan tisztítsuk meg a bőrfelületet. Bármelyik módszert is válasszuk, mindig figyeljünk, hogy a hámréteget ne sértsük föl. Közvetlenül szőrtelenítés után kerüljük a napfényt és a fürdőzést.

Látogass el honlapunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top