• Receptek •
1. nap Reggeli Egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret vékonyan vajazzunk meg, és tegyünk rá 5 dkg füstölt pulykamellet, együnk hozzá 12 dkg uborkát.
Ebéd Zöldséges rántotta párolt zöldségekkel 12 dkg burgonyát, 12 dkg sárgarépát, 12 dkg karalábét és két szál újhagymát vágjunk apróra. Egy csésze zöldséglevesben pároljuk meg a zöldségeket, sóval, borssal ízesítsük, majd tegyünk hozzá egy teáskanál kefirt. Egy tojást egy csomag petrezselyemmel, sóval keverjünk össze, és süssük meg rántottának. A zöldséggel fogyasszuk.
Vacsora Tésztasaláta rákkal, naranccsal 9 dkg főtt tésztát keverjünk össze 10 dkg rákkal. Egy újhagymát és fél narancsot vágjunk apróra, a maradék narancs levét préseljük ki, tegyünk hozzá egy evőkanál citromlevet, egy teáskanál olajat, sót, borsot, majd öntsük a tésztára.
2. nap Reggeli Egy pohár zsírszegény joghurtot citromlével és édesítőszerrel ízesítsünk, majd keverjünk hozzá egy apróra vágott banánt és kivit.
Ebéd Cukkinis tészta 5 dkg tésztát főzzünk meg sós vízben. 12 dkg sárgarépát, 10 dkg cukkinit és egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd egy teáskanál vajon pirítsuk meg, tegyünk hozzá 5 dkg kukoricát. Keverjük össze a tésztával, és így fogyasszuk.
Vacsora Pirítós reszelt sárgarépával Két szelet rozskenyeret pirítsunk meg, az egyik szeletet vékonyan vajazzuk meg, majd tegyünk rá egy-két salátalevelet. A másik kenyérre tegyünk egy felkarikázott főtt tojást. 10 dkg sárgarépát reszeljünk le, citromlével, sóval, borssal ízesítsük, majd tegyük a pirítósokra.
3. nap Reggeli Egy szelet rozskenyeret pirítsunk meg, majd vékonyan kenjük meg vajjal, és tegyünk rá egy szelet sajtot. Paprikával fogyasszuk.
Ebéd Burgonya túróval, zöldsalátával 20 dkg krumplit főzzünk meg héjában. 10 dkg sovány túrót keverjünk össze egy evőkanál kefirrel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Egy csomag hónapos retket szeleteljünk fel, adjunk hozzá apróra vágott snidlinget, majd keverjük a túróhoz. 15 dkg zöldsalátát folyékony édesítőszerrel és citromlével ízesítsünk. A főtt burgonya mellé a túrót és a salátát köretként fogyasszuk.
Vacsora Almás-snidlinges kenyér Egy szelet rozskenyérre tegyünk salátalevelet és egy szelet csirkemellsonkát. Egy almát és egy snidlinget vágjunk apróra, és szórjuk a kenyérre.
4. nap Reggeli Két evőkanál cornflakest keverjünk össze két evőkanál zabpehellyel és 13 dkg eperrel, majd öntsünk hozzá 1,5 dl zsírszegény tejet.
Ebéd Színes rizses 3 dkg rizst sós vízben főzzünk meg. 10 dkg csirkemellet, egy piros és egy sárga paprikát, egy hagymát vágjunk apróra, és egy teáskanál olajon pirítsuk meg. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítsük. Ha kész, keverjük össze a rizzsel.
Vacsora Sonkás bagett 6 dkg bagettet vágjunk ketté, az alsó felét kenjük meg egy teáskanál vajjal, tegyünk rá salátát és egy szelet csirkemellsonkát. Egy szelet ananászt vágjunk apróra, 2 dkg szójababot szórjunk a tetejére, és fedjük be a kenyér másik felével.
5. nap Reggeli Egy szelet rozskenyeret kenjünk meg 5 dkg sovány túróval. Két paradicsomot és egy csomag újhagymát együnk hozzá.
Ebéd Afrikaiharcsa-tekercs 15 dkg afrikai harcsát citromlével, sóval, borssal ízesítsünk, majd tekerjük föl. Egy hagymát és egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd egy teáskanál vajon pároljuk meg. 20 dkg spenótot pároljuk még néhány percig, majd tegyük a feltekert halhoz.
Vacsora Zöldségek juhsajttal Egy piros, egy zöldpaprikát, 10 dkg uborkát és két-három nagy levél salátát vágjunk apróra. 10 dkg kukoricával keverjük össze. 3 dkg juhsajtot reszeljünk le, majd adjuk a zöldségekhez. Egy zacskó kész salátaöntetet adjunk hozzá.
6. nap Reggeli Egy szelet rozskenyeret kenjünk meg vékonyan vajjal, tegyünk rá 5 dkg füstölt pulykamellsonkát. 10 dkg uborkát ehetünk hozzá.
Ebéd Sárgarépás krumplileves 20 dkg krumplit és 12 dkg sárgarépát szeleteljünk fel, majd 2,5 dl zöldséglevesben főzzük 10 percig. Törjük át krumplinyomón, sóval, borssal ízesítsük. Keverjünk el benne egy teáskanál kefirt és egy apróra vágott csomag petrezselymet.
Vacsora Sajtos szendvics Két szelet rozskenyeret pirítsunk meg. Az egyik szeletet kenjünk meg vékonyan joghurtos salátaöntettel, tegyünk rá salátát és egy szelet sajtot. Két tojást és egy snidlinget szeleteljünk fel, és tegyük a másik szelet kenyérre.
7. nap Reggeli Egy banánt és egy kivit szeleteljünk fel, majd öntsünk rá egy pohár sovány joghurtot. Citromlével, édesítőszerrel ízesítsük.
Ebéd Párolt pulykamellfilé Két szelet pulykamellfilét pároljunk meg. 20 dkg gombát, két fej hagymát vágjunk apróra, majd pirítsuk meg kevés olajon, öntsük alá hat evőkanál zöldséglevest, és egy teáskanál kefirrel főzzük néhány percig. Sóval, borssal ízesítsük.
Vacsora Mozzarella és paradicsom 25 dkg paradicsomot és 5 dkg mozzarellát szeleteljünk föl karikákra. Egy evőkanál borecetből, egy evőkanál almaecetből, egy teáskanál olívaolajból, sóból, borsból készítsünk szószt, majd öntsük a sajtra és a paradicsomra. Bazsalikommal szórjuk meg és három szelet franciakenyérrel tálaljuk.
8. nap Reggeli Egy szelet rozskenyeret pirítsunk meg, kenjük meg vékonyan vajjal, egy szelet sajtot és paprikát tegyünk rá.
Ebéd Ázsiai pulyka Egy szelet pulykamellet egy teáskanál forró olajban pirítsuk meg, sóval, borssal ízesítsük. 3 dkg szójababot 15 dkg mélyhűtött ázsiai zöldségkeverékkel 20-30 percig pároljunk, majd egy teáskanál édes szójaszósszal és kínai fűszerkeverékkel ízesítsük.
Vacsora Epres túró 10 dkg túrót keverjünk össze egy teáskanál kefirrel, citromlével és folyékony édesítőszerrel. 20 dkg epret vágjunk apróra, és keverjük a túróhoz, majd adjunk hozzá még két evőkanál zabpelyhet, amelyet előtte zsír nélkül megpirítottunk.
9. nap Reggeli Két evőkanál cornflakest keverjünk össze két evőkanál zabpehellyel, adjunk hozzá 12 dkg apróra vágott epret, és keverjük el 1,5 dl zsírszegény tejjel.
Ebéd Paradicsomos spagetti 4 dkg spagettit főzzünk meg sós vízben. Egy hagymát, egy csomó snidlinget, egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd egy evőkanál olívaolajon pirítsuk meg. 20 dkg sűrített paradicsomot tegyünk hozzá, sóval, borssal ízesítsük. A szószt főzzük három-öt percig, majd öntsük a tésztára, és szórjuk meg egy evőkanál parmezán sajttal.
Vacsora Rizssaláta pulykamellel, kivivel 9 dkg rizst főzzünk meg, és tegyük egy tálba. Két kivit vágjunk apróra, és keverjük össze 5 dkg füstölt pulykamellsonkával. Az egészet keverjük a rizshez. Egy zacskó salátaöntetet keverjünk össze kevés mustárral, olajjal és vízzel, majd öntsük rá a salátára.
10. nap Reggeli Egy rozsos zsömlét vágjunk ketté, majd kenjük meg 5 dkg túróval. Két paradicsomot és snidlinget tegyünk rá.
Ebéd Paradicsomos halfilé 3 dkg rizst főzzünk meg sós vízben. 15 dkg halfilét ízesítsünk citromlével, sóval, borssal. Két nagy paradicsomot kockázzunk fel. A halat egy teáskanál olajon pirítsuk meg. A rizst keverjük össze a paradicsommal és egy csomag vegyes zöld fűszerrel. Sóval, borssal ízesítsük.
Vacsora Krumplisaláta tojással 20 dkg főtt krumplit szeleteljünk föl, 10 dkg uborkát, egy fej vörös hagymát, 10 dkg paprikát vágjunk apróra, keverjük össze az egészet egy zacskó salátaöntettel és petrezselyemmel. Egy főtt tojást együnk hozzá.
|