Életmód

Edd magad soványra! – napi fél kiló

Ez a diéta elsősorban a kiegyensúlyozott és stresszmentes életvitelre alapoz, amelynek része az egészséges és rendszeres táplálkozás is. A módszer szerint az ételmegvonás, a kalóriaszámlálgatás, a túlságosan kötött étrend stresszt okozhat, ami hátráltathatja a fogyást.

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik nem tudnak lemondani a rendszeres étkezésről.
Azoknak, akik nem szeretik a mennyiségeket és a kalóriatartalmakat számolgatni.
Azoknak, akik változatos életmódot élnek, és nem tudnak „berendezkedni” speciális étkezésre.

Mit érhetünk el vele?

Súlycsökkenést (kb. napi fél kg).
Feltöltődést energiával, kiegyensúlyozottságot.

A módszer lényege

Elsősorban a kiegyensúlyozott és stresszmentes életvitelre alapoz, amelynek része az egészséges és rendszeres táplálkozás is. A módszer szerint az ételmegvonás, a kalóriaszámlálgatás, a túlságosan kötött étrend stresszt okozhat, ami hátráltathatja a fogyást. Ezért tulajdonképpen sokat lehet enni, néhány alapszabály betartásával. Ezek közé tartozik, hogy az elfogyasztott ételek 50%-a fehérjetartalmú legyen, és a napi kalóriabevitel lehetőleg ne haladja meg az 1000 kalóriát.

 

Feltételek, követelmények

Tilos vajat, margarint, tejszínt, tejfölt, zsíros tejet, olajat, zsírt, olajos önteteket, pudingot, zsírban sült ételeket, szalonnát, töpörtyűt, sajtokat, tojássárgáját, olajos halat, csonthéjas gyümölcsöket, napraforgómagot, zsíros húsokat (sertés, liba), kolbászt, szalámit, kész mártásokat, tortát, süteményt, csokoládét, kekszet, marcipánt, kakaót, kész krémleveseket, tojással készített termékeket fogyasztani.
Körülbelül kétóránként étkezzünk, de csak keveset.
Legalább egy órával az étkezés előtt bőven igyunk folyadékot.
A gyümölcsöket és a paradicsomot meghámozva fogyasszuk.
Fogyasszunk natúr gyümölcsleveket, gyógynövényteákat, zöld teát.
Cukor helyett mézzel vagy barna cukorral édesítsünk.
Naponta legfeljebb 2,5 dl 1,5% zsírtartalmú tejet fogyaszthatunk.

A diéta leírása

A diétás étrend során nagyon kevés tejterméket lehet fogyasztani. Napi háromszori étkezés mellett annyi zöldséget fogyaszthatunk, amennyi jólesik, burgonyát is vízben főzve, zsír nélkül. Kis mennyiségben ehetünk kenyeret is. A nassolásról alapvetően le kell mondani, inkább együnk sok-sok friss gyümölcsöt.

Rengeteg diéta, dietetikus szakértők:

WellnessCafe/diéták

Receptek:
Reggeli
Hagyományosan ehetünk 5 dkg sonkát rengeteg paradicsommal, vagy egy darab, teljes kiőrlésű lisztből készült zsemlét 5 dkg csirke- vagy pulykamellsonkával és 2 db paradicsommal.

Vagy ehetünk gyümölcsféléket, például egy banánt egy pohár diétás joghurttal, vagy 10 dkg, hozzáadott cukor nélküli őszbarackbefőttet szintén egy pohár diétás joghurttal, vagy egy grépfrútot egy pohár diétás joghurttal, vagy egyszerűen annyi friss gyümölcsöt, amennyit meg tudunk enni.

Fogyaszthatunk továbbá 2,5 dkg zabpelyhet vízzel és két teáskanál mézzel elkeverve, vagy 2,5 dkg kukoricapelyhet, puffasztott rizst, vagy két szelet Abonettet.

Mindehhez ihatunk kávét vagy teát.

Ebéd
Fogyaszthatunk hideg ebédet, például 10 dkg sovány túrót zöldségekkel, esetleg 1-1 db körtével vagy almával, négy szelet Abonettet káposztasalátával, ehetünk 20 dkg sárgarépa-salátát vagy tarkababsalátát.

Ehetünk meleg ebédet, például héjában sült burgonyát sovány tehéntúróval és salátával, vagy sült almát mézzel és egy pohár diétás joghurttal, vagy erőlevest és egy szelet pirítóst és friss gyümölcsöt, esetleg héjában főtt burgonyát paradicsommártással.

Csomagolhatunk is magunknak erőlevest, friss gyümölcsöt, diétás joghurtot, vegyes salátát olaj nélküli öntettel.

Vagy egyszerűen ehetünk annyi friss gyümölcsöt, amennyi csak jólesik.

Háromfogásos vacsora
Előétel lehet narancs-grépfrút koktél, túróval töltött körte, dinnyegolyók gyömbérsörben, erőleves vagy francia paradicsom.

Húsos főételként ehetünk párolt csirkét zöldségekkel, halat, bolognai spagettit, sült csirkét bőre nélkül, rizottót, kínai csirkét, grillezett sonkaszeleteket ananásszal.

Vegetáriánus főételként ehetünk roston sült zöldségeket, töltött karalábét, zöldséges csilit, gombapörköltet zsír nélkül, töltött paprikát, babsalátát vagy bármilyen zöldsalátát.

Desszertnek fogyasszunk gyümölcsjoghurtot, 10 dkg friss gyümölcssalátát, diétás rizspudingot, sült banánt és körtét.

Két étkezés között tízóraira, illetve uzsonnára igyunk paradicsom- és zöldségleveket.

Fogyókúra.lap.hu »
Alakformálás.lap.hu »
Böjt.lap.hu »

Eljött a NAGY fogyás ideje, a Nagy fogyikönyvvel!

Most először A-tól Z-ig
Az almától – a zöldségig
Amerikaitól – a zónáig
0,5 kg-tól – 24 kg-ig
1 naptól – 90 napig
Eddig soha nem látott mennyiségben összegyűjtve, egy helyen, egy kötetben megtalálhatsz rengeteg fogyókúrás és diétás módszert, amelyet a világ sok táján kipróbáltak már.

Megtudhatod:

• Hogy melyik kúrát kinek érdemes megpróbálnia.
• Mit érhet el vele – akár a súlycsökkenésen túl is.
• Mi az adott módszer lényege.
• Milyen feltételek mellett lehet a próbálkozása eredményes.
• A diéták részletes leírását a fogyasztandó ételfélékkel, étrenddel.

Bővebben a könyvről »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top