Életmód

Harmónia a Zöldségözönben

Az utolsó langyos nyári napsugarakat mintha kiradírozták volna. Egyik napról a másikra beszorulunk a lakásba. Lehetne keseregni ezen, de miért is ne keressük meg inkább az ősz jó oldalát?

Amíg jó idő volt, mindenki szaladt szerteszét. A hideggel szűkül az élettér. Az időnk nagyobb részét zárt terekben töltjük. Ez a koncentráltabb mozgástér azonban lehetőséget ad arra, hogy a kapcsolatokba vagy éppen saját lelkivilágunkba is jobban belemerüljünk. Minden adott ahhoz, hogy kicsit magunkba mélyedjünk, vagy egy bögre meleg leves mellett jól kibeszéljük a legutóbbi idők történéseit a legjobb barátnőnkkel.

 

A harmónia hozzávalói

Első lépésként teremtsük meg az ideális külső körülményeket. Egy őszi nagytakarításhoz még most sincs késő. Mivel a következő hónapokban sok időt fogunk a lakásban tölteni, fontos, hogy rend és tisztaság legyen körülöttünk. A kaotikus viszonyok észrevétlen feszültséget okoznak. Cseréljük le az ágyneműt, mossuk ki a függönyt, és még a farkasordító hideg beállta előtt pucoljuk meg az ablakokat. A takarításban az a legjobb, hogy azonnal jól látható eredménye van. Mindannyiunk életében létezik az a házimunka, ami igazán kikapcsol.

 

Második lépésként szerezzük be azokat a kellékeket, amelyek jól jöhetnek a hideg őszi estéken és hétvégéken. Gyertyát, habfürdőt, néhány üveg vörösbort, csokit, rágcsálnivalót, néhány DVD-t és azokat a hozzávalókat, amelyekből bármikor főzhetünk valami finomat. Nem kell ahhoz különösebb alkalom, hogy meggyújtsunk egy gyertyát, és leüljünk egy finom leves mellé. Ez a legjobb körítés ahhoz, hogy nyugodtan végiggondoljuk és emésztgessük kicsit egy-egy sűrű hét eseményeit. Ahogy a munkahelyeden egy-egy nagyobb lélegzetvételű feladat után minden esetben érdemes levonni a tanulságokat, mi az, amit jól csináltál, mi az, amin javítani lehetne még egy kicsit, úgy a magánéleted eseményeinek boncolgatására is kell néha időt szánni.

A Knorr Zöldségözön levesek a hideg őszi estéken vagy hétvégi délutánon ideális alkalmat teremtenek egy igazi jó beszélgetéshez vagy közös ábrándozáshoz a legjobb barátnőddel. Ha a gondolataidat jobban esik vele megosztani, csörgesd meg, hívd át magadhoz, és készíts még egy bögre levest.

A Knorr Zöldségözön Paradicsomleves, 8 Zöldség leves, Burgonyaleves és a Kertizöldség leves 80 százalékos zöldségtartalmával a forró nyár hozzávalóit idézve melegítenek fel a hűvös őszi napokon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top