Életmód

Veszélyes bolygóállások! – Feszült időszakot élünk!

Ebben a sorozatban olyan aktuális és valamilyen szempontból feszültséget jelölő bolygóállásokról lesz szó, amelyek mindannyiunkra hatással vannak.

Ez az asztrológia prognosztikai része, amely prognosztizál, előre jelez eseményeket. Ha felkészülünk rá, akkor nem ér váratlanul bennünket, és ha ügyesek vagyunk, ki is védhetjük őket.

 

„Amint fent, úgy lent…” Hermész Triszmegisztosz Smaragdtáblájának szövege így kezdődik. Az asztrológia a bolygószimbólumok segítségével ír le és jelez előre érzéseket, történéseket, feszültségeket.

2008. november 4-én a Szaturnusz és az Uránusz bolygó pont szemben fog állni egymással. A szembenállást, latinul oppozíciót (ellenállás, ellenzék) az asztrológiában a legfeszültebb bolygóállásnak tartjuk. Ilyenkor két erő, két ellentétes minőség feszül egymásnak. Harcolnak, és bennünk, emberekben is ellenállást, ellenkezést gerjesztenek.

 

Ez a szembenállás 2008–10 között ötször fog megismétlődni. Az idei az első, ezért ez még csak az „előszobája” a várható változásoknak.

Ráadásul a Szaturnusz és az Uránusz esetében két nagyon „lassú” bolygóról van szó, így ez az állás csak ritkán, 42-45 évente ismétlődik meg. Ez is jelzi rendkívül erős hatását és valódi súlyát.

Legutóbb 1964–66 között volt ez a bolygóállás. Néhány történés abból az időből:

– Törökország támadást intézett Ciprus ellen.
– Málta függetlenné vált.
– Felrobbantották az első kínai atombombát.
– Meghalt Winston Churchill.
– Elkezdődött vietnami háború.
– Ceauşescu lett a Román Munkáspárt új főtitkára.
– Indiai–pakisztáni viszály alakult ki a határon.
– Nagyszabású tüntetések voltak a vietnami háború ellen Londonban és Washingtonban.
– Indira Gandhit nevezték ki India miniszterelnökévé.
– Kína meghirdette a kulturális forradalmat.

 

Azelőtt pedig 1918–20 között volt ilyen állás, az első világháború ideje alatt. Még korábban 1873–75 között, az imperializmus kibontakozásának idején.

 

Veszélyes bolygóállások! - Feszült időszakot élünk!

 

Hogy az előttünk álló két évben mi várható, azt csak sejteni lehet, de pontosan tudni nem. Ugyanis ez függ az emberiség tudatállapotától. Az évtizedek alatt felgyülemlett feszültségnek valamilyen formában ki kell sülnie, hasonlatosan az elektromos vagy elektrosztatikus hatáshoz. Korábban háborúk, forradalmak, ellenforradalmak és függetlenségi törekvések formájában tudott ez a feszültség megnyilvánulni. Mivel az azóta eltelt évtizedekben hatalmas változások és talán fejlődés történt a Földön élő emberek hitében, spirituális szintjében, remélhető, hogy nem lesznek háborúk. De az már korántsem biztos, hogy válságok, krízisek sem.

A jelenlegi gazdasági válság is erősen összefüggésben áll az égen lejátszódó folyamatokkal, de a bolygók nem okozzák ezeket, csupán jelzik, leírják. Mi, emberek eldönthetjük, hogy milyen szinten és milyen formában éljük meg azt. Dönthetünk úgy, hogy kinyitjuk a szívünket az elesettek felé, és segítünk, vagy a régi értékeket átmentve építünk új rendszereket. Haladunk a célunk felé, de képesek vagyunk rugalmasan reagálni a változó körülményekre. Aki most merev, az eltörik. Legyen az multicég, kormány, egyén…

 

A jobb megértéshez lássuk, hogy ez a két bolygó mit szimbolizál az életünkben:

 

SZATURNUSZ

• Általános analógia: merevség, korlátozás, szükség, gátlás, csalódás, aszkétahajlam, megfontoltság, nehézkesség, komolyság, mélység, keménység, zárkózás, bölcsesség.

• Jelöli: koncentráció, összehúzódás, sűrűsödés, idővel kapcsolatos félelmek, felelősségtudat, tartás, kitartás, alázat, mértéktartás, higgadtság, türelem, alaposság.

• Erősségei: szerény, kötelességtudó, fegyelmezett, megbízható.

• Problematikája: hideg, érzéketlen, kemény, mazochista, aszkéta, teljesítménykényszer.

Veszélyes bolygóállások! - Feszült időszakot élünk!

 

URÁNUSZ

 


• Általános analógia: a régi szétrombolása és az új megteremtése, hirtelen felismerések, zsenialitás, feltaláló szellem, lázadás, technikai újítások, robbanás, villámcsapás, amely vagy földre veti az embert, vagy megvilágosít.

• Jelöli: invenció=találékonyság, intuíció, gyorsaság, excentricitás=kifordulás, újszerűség, szokatlanság, eredetiség, egyediség, önállóság, függetlenség, szabadság, feszültség, újraértékelés.

• Erősségei: törekszik a kozmikus tudatra és a tudat kitágítására=újabb világokat nyit meg.

• Problematikája: nyugtalan, ideges, destruktív, irányíthatatlan.

 

Szabályként működik az elv az asztrológiában, hogy mindig a külső bolygó támadja a belsőt, vagyis most az Uránusz a Szaturnuszt. Tehát az excentricitás=kifordulás ingerli a koncentrációra, összehúzódásra, sűrűsödésre való törekvést. Ezért létkérdés, hogy befelé forduljunk, vagy kifelé.

A bölcs ember saját célokat tűz ki, teszi a dolgát, és felelősséget érez önmagáért. Eközben figyeli a világi eseményeket, a jeleket, de csak arra és annyira reagál, ami és amennyire valóban érinti őt. Vagyis amire közvetlen hatással tud lenni. Ha bennünk, majd a minket körülvevő világban, mikrokörnyezetben rend van, akkor az egész világban az lesz. Ez a mi felelősségünk!

 

Most pedig lássuk, hogy mely területeken lesz ránk hatással mindez a következő két évben?

Veszélyes bolygóállások! - Feszült időszakot élünk!Balesetek: Akkor alakulhat ki balesetveszély, ha ellene megyünk a változásoknak. Rugalmasságra és alkalmazkodóképességre van szükségünk, ha el akarjuk kerülni a frontális ütközést. Bármi szembejöhet, vagy pont elénk kerülhet hirtelen. Teljesen váratlanul, hisz az uránikus eseményekre nincs időnk felkészülni. Gyorsan és ügyesen kell reagálnunk, akkor nem történik baj.

Énünk: Váratlan események arra kényszerítenek bennünket, hogy átgondoljunk, átértékeljünk olyan dolgokat, amelyek addig biztosak voltak: célok, keretek, résztvevők, stratégiák, helyszínek, elvek. Semmi sem lehet merev bennünk ezzel kapcsolatosan, mert az biztosan változni kezd. Az Uránusz egy pillanatra sem engedi, hogy veszítsünk éberségünkből. Emlékeztet minket arra, hogy mindig minden változik, fejlődik. Ha mi ezzel nem tudunk együtt mozogni, akkor bajba kerülünk. És pont azon a területen, ahol ellenállunk, ellenszegülünk.

Egészség: Ha a feszültségeket elfojtjuk, akkor azok testi tünetek, betegségek formájában manifesztálódhatnak, jelezve, hogy nem vagyunk elég rugalmasak vagy éberek. Különösen érzékeny területek: térd, lábszár, ízületek, visszerek, vegetatív idegrendszer. A pozitív hozzáállás és a pánikmentes helyzetkezelés sokat segíthet a megelőzésben. És a hála a legjobb gyógyszer, ha bármi gondunk támad!!!

Akiket a „legkeményebben” érint:

Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak jelűek.

Akik kevésbé élik meg nehéznek:

Bika, Rák, Skorpió, Bak szülöttek.

Szerelem: Régóta rejtett feszültségek bármilyen kapcsolatot szétrobbanthatnak. Ez a feszültség vagy elégedetlenség teljesen váratlanul törhet a felszínre. Mivel végre kimondatik a bajt okozó elem, lehet róla nyíltan beszélni. Ez a kapcsolat meggyógyításának egyetlen esélye! Ugyanakkor teljesen váratlanul új kapcsolatok, szerelmek szövődhetnek. Aki elég gyors és rugalmas, csak az tudja élvezni ezt. A tartóssága kétséges, de most nem is ez a lényeg, hanem a pillanat csodájának megélése…

 

Mivel két nagyon „lassú” bolygóról van szó, a hatásukat nemcsak november 4-én érzékeljük, hanem már ősz elejétől változó intenzitással kb. két éven keresztül. Ezért is kell rugalmasnak, ébernek és felkészültnek lennünk.

Bolygók.lap.hu »
Ezotéria.lap.hu »
Csillagászat.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top