Életmód

Mire jó a lustaság és a féltékenység…?

Van, hogy erőt vesz rajtad a lustaság? Netán a kulináris élvezeteknek nem tudsz kellő mértékben ellenállni? Ne aggódj! Senki sem tökéletes. Ha bűnözni van kedved, csak rajta! Bizonyos szemszögből nézve még hasznosak is lehetnek számodra ezek a rossz tulajdonságok.

Lustaság


Miért jó?
Mert a nonstop stressz és a folyamatos pörgés nem tesz jót sem a bőrödnek, sem a lelkiállapotodnak. Nyűgös és ingerült leszel tőle. Mi értelme fejvesztve rohanni egész nap? Munkából aerobikórára, aztán ügyeket intézni, majd teljes kimerültségi állapotban este későn hazaesni? Nem lenne jobb egy kicsit ejtőzni inkább a tévé előtt? Főleg, ha a Született feleségek legújabb epizódja megy…

Mire jó a lustaság és a féltékenység...?

 

Hogyan kezeld:
Egy kis lazulás beiktatása a napirendbe nem jelenti azt, hogy minden kötelezettség alól kibújsz, és másokra hárítod a feladataid elvégzését. Ne várd el az anyukádtól, hogy kitakarítson helyetted, vagy a párodtól, hogy elvigye az autódat a szerelőhöz, és az sem szép, ha a kollégáidat kéred meg, hogy befejezzék helyetted a munkádat. Ne ess a másik végletbe!

Kíváncsiság

Miért jó?
Mert még mindig jobb túl sokat kérdezni, mint nem eleget. A hallgatást ugyanis úgy is értékelheti a másik fél, hogy egyáltalán nem érdekel a személyisége és hogy mi van vele.

Hogyan kezeld:
Ne feledd, a kíváncsiság az a tulajdonság is, amellyel új ismeretekre tehetsz szert, tágíthatod a látókörödet. Kíváncsiságodtól vezérelve találhatsz olyan érdekes vagy extrém dolgokat, amelyek később szórakoztató hobbiddá is válhatnak. Valamint a kíváncsiság az ágyban is új utakra vezethet, izgalmasabb, vérforralóbb együttléteket eredményezhet. Tehát bizonyos helyzetekben bátran legyél kíváncsi!

Falánkság

Miért jó?
Mert az, aki képes jóízűen enni, és belemerülni az ízek élvezetébe, az életteli, szexi és vonzó nő. Egy kis kulináris kényeztetés sok előnnyel jár. Ha üres a gyomrod, akkor sem gondolkodni nem tudsz megfelelően, sem kielégítő szexuális életet élni, sem jól aludni.

Mire jó a lustaság és a féltékenység...?

 

Hogyan kezeld:
Nem arra buzdítunk, hogy a nap huszonnégy órájában folyamatosan tömd magad finomságokkal, de ha este megkívánsz egy kis csokoládét, az még nem olyan vétek, amely miatt el kellene ásnod magad, vagy a megtartóztatás szigorával ellenállnod, rettegve a felszedett kilóktól. Ne az evést korlátozd, inkább végezz időnként egy kis testmozgást, hogy ellensúlyozd a kilengéseidet. Ha nem jön be neked az aerobik, ne feledd, más módja is van annak, hogy vért pumpálj az ereidbe, növelve a pulzusszámot. Csak kell hozzá még valaki…

 

Büszkeség


Miért jó?
Mert a büszkeség az egészséges önbizalom része. Igenis legyél büszke magadra! Ha jóban vagy önmagaddal, az meglátszik a külsődön is. Ellenállhatatlanná tesz. Másrészt azért is fontos, hogy szeresd önmagadat, mert ez az alapfeltétele annak, hogy képes legyél másokat is szeretni.

Hogyan kezeld:
Ne keverd össze a büszkeséget a beképzeltséggel! Kerüld a mesterkélt viselkedést. Nem kell mindenáron felhívnod magadra a figyelmet. Legyél jóban önmagaddal, de ne ess az önimádat csapdájába. Az amúgy is épp a kisebbségi komplexus jele. És ha már eljutottál odáig, hogy értékeled önmagad, akkor fejezd ki elismerésedet a barátaidnak is, sok-sok pozitív visszajelzéssel.

Pletykálkodás


Miért jó?
Na igen. Miért is? Mert mindig van valami izgalmas információ, amelyet meg kell beszélni a többiekkel, témából sosincs hiány. Nincs ebben semmi rosszindulat. Legtöbbször ártalmatlan időtöltés ez, jó lehet alkalmanként a feszültség levezetésére is.

Mire jó a lustaság és a féltékenység...?

 

Hogyan kezeld:
Legyél óvatos, és jól nézd meg, kivel milyen információt osztasz meg. Próbáld megkülönböztetni az ártalmatlan és a bántó pletykákat. Ha mindenáron szaftos pletykával akarsz előállni, rajta. De vigyázz, sose menj túl messzire, és igyekezz tiszteletben tartani az érintettek érzelmeit. Egész egyszerűen gondolj arra, neked hogy esne, ha magánéleted intim részletein csámcsognának a kollégák.

Túlköltekezés


Miért jó?
Mert bizonyítottan hatékony terápiás eszköz. Ráadásul, ha veszel három felsőt, két ruhát és egy pár cipőt 50 százalékos leárazáskor, gondolj csak bele, mennyit spórolhatsz!

Hogyan kezeld:
Ha megint kitör rajtad a vásárlási láz, legalább legyél nagyvonalú, és gondolj a párodra is. Enyhítsd a bajt azzal, hogy veszel neki is valamit. Mondjuk, egy nyakkendőt, inget, ajándékot. Nem fog annyira morogni a következő pár cipő láttán, ha érezteted vele, hogy rá is gondoltál.

Féltékenység


Miért jó?
Mert a féltékenység igenis annak a jele, hogy szerelmes vagy, és fontos a számodra a másik. Különben is, ki ne lenne féltékeny egy ilyen szexi, jó humorú és intelligens pasira, mint a barátod?

Mire jó a lustaság és a féltékenység...?

 

Hogyan kezeld:
Fogadd el az érzést, és valld be magadnak, hogy „igenis, én most féltékeny vagyok”. De ne ess neki a barátodnak, hogy „nem bírom, ahogy ez a nő nyomul rád!”. Finoman jelezd, hogy zavar. Mindenképp add a tudtára, ne fojtsd magadba az érzéseidet. Ha csendben szenvedsz, és nem mondod el, mi nyomja a lelkedet, azzal csak egy boldogtalan életet alapozol meg.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top