nlc.hu
Életmód
Mutasd a füled! – Megmondom, ki vagy!

Mutasd a füled! – Megmondom, ki vagy!

Lehet elálló, kicsi, óriás, hegyes, vagy karfiol alakú. Ha a hajunkat ráfésüljük, akkor láthatatlan, ha kontyba tesszük, akkor előtérbe kerül. Rejtett kincsünk, ami sok mindent elárul rólunk!... És semmiképpen se húzogasd beszélgetés közben, mert az hazugságra utalhat!

Tekerem, csavarom, szúrom

Mutasd a füled! - Megmondom, ki vagy!A törzsfejlődés során az emberi fül külső része sokat változott: elveszítette hosszú, hegyes csúcsát és mozgékonyságát, eltűntek az érzékenyebb szélei, és befelé zsugorodtak. Annak ellenére, hogy a fül izmai meglehetősen csökevényesek – nem tudjuk például a hallott hang irányába elfordítani (de beazonosítani igen) –, és csak kevés feladatot látnak el, a keleti és a nyugati orvoslás fontos területnek tekinti.

Az akupunktúra gyakorlatában a fülcimpán helyezkedik el a nyelv, a szem, a belső fül, a mandulák, az állcsont, az állkapocscsont, valamint az alsó és felső fogsorok szúrási pontja.

A nyugati orvostudomány pedig felismerte, hogy a fülcimpának nagyon jó a vérkeringése, a vérerezettsége, kevés rajta az érzőideg, kiválóan alkalmas a vér oxigéntelítettségének vizsgálatára vagy vércukorméréshez.

Egy francia orvos, Nogier, népi megfigyelésekből kiindulva kezdett a fül és a különböző testrészek kapcsolatával foglalkozni, és 1957-ben megjelentette tanulmányát egy német, akupunktúrával foglalkozó magazinban.

A fül tanulmányozása a természetgyógyászoknak is jó kiindulást ad egy-egy kezelési terv összeállításában, mivel szinte az egész testünk és szerveink nagy része kicsinyítve leképeződik rajta, hologramszerűen.

A méret is számít!

Egy fül alakjából, formájából sokféle következtetést lehet levonni viselőjének jelleméről, mivel nincs két egyforma fülű ember. Megvizsgálva a fül cimpáját, annak méretét, a fül magasságát, a külső és belső porcvonulatot, a köztük levő barázdát vagy annak hiányát, rövid jellemrajz adható rólunk.

Ez alapján:

  • Akinek kicsi a fülcimpája, az hajlamos a fösvénységre, és rendszertelenül dolgozik, akinek viszont nagy és húsos, az bölcs gondolkodású, és boldog, gazdag ember lesz.
  • A hosszan lenyúló fülcimpa azt jelenti, hogy tulajdonosát könnyű tévutakra vinni. Akinek viszont a fülcimpája odanőtt a fejéhez, az felületes ember.
  • Az elálló fül makacs, éles elméjű embert takar, akinek viszont szorosan simul a fejéhez, az biztonságra törekszik, érzékeny és szenvedélyes.
  • Akinek kicsi a füle, az nem fogad el mástól segítséget, keményen megdolgozik mindenért. Ugyanakkor van bennük becsvágy, törekvés is.
  • A nagy fülű ember jó szellemi és lelki érzékkel rendelkezik. Udvarias, megnyerő és barátságos.
  • A hegyes fülű ember behízelgő modorú, találékony és fantáziadús, de egy kicsit szeszélyes.
  • A kerek fülű ember társaságkedvelő, jó kedélyű, és pozitív szemlélettel tekint a világra.
  • Akinek viszont szőrös a füle, az sokszor folytat pazarló életmódot, és képességeit ritkán használja ki teljesen.
    Mutasd a füled! - Megmondom, ki vagy!

A szex és a fülünk

A fül egyike az érzékeny erogén zónáknak, mivel tele van idegvégződéssel, és izgalmi állapot hatására megduzzad, megtelik vérrel. Ezek a jelzések gyorsan eljutnak az agy vágyközpontjába. Egy simogatás, lágy harapdálás, csókos lehelet hatására még érzékenyebbé válik.

Füldiagnosztika

A fül leginkább rózsaszínes árnyalatú, és felfokozott érzelmi állapot vagy tapogatás következtében bevörösödik, félelemérzet esetén pedig érdekes módon kifehéredik. A szakemberek a fül színe, tapintása vagy a rajta megjelenő foltok alapján több következtetést is levonhatnak egészségi állapotunkról:

  • Mutasd a füled! - Megmondom, ki vagy!Ha a fül valamelyik pontján ismétlődően jelentkező hámlást, pattanást észlelsz, az elhelyezkedésétől függően a képviselt szerv túlterheltségére, esetleges betegségére utalhat (pl. a tüdő reflexzónáján megjelenő hámlás allergiát jelezhet).
  • Ha régebbi elváltozásról van szó, akkor az a szervi probléma már hosszabb ideje fennállhat.
  • A hirtelen megjelenő, fájdalmas elváltozás a fülön akut problémára hívja fel a figyelmet.
  • Egy piros színű elváltozás vagy egy folt gyulladásra utalhat, és valamelyik szerv túlműködésére.
  • A világos színű, ödémás elváltozás az emésztőrendszer területén gyakoribb, valamilyen krónikus problémát jelez, mint a gyomorhurut, fekély vagy a bél elhúzódó betegségei.
  • Valamelyik belső szerv kóros állapotára utalhat a kékes, sárgás árnyalatú fülkagyló, amely gyakori a vese és a máj megbetegedéseinél.
  • Ha a fül száraz és sötétebb színű, akkor csökkenőben van az alap-életenergiaszintünk (csi vagy meridián), de jelezhet hosszan tartó, krónikus betegséget is.

Akcióterv otthonra

Egy fülmasszázs bárhol kivitelezhető, nem tart tovább 3-4 percnél, és nagyon jó az élettani hatása!

A mutató- és a hüvelykujjaddal fogd közre a füledet, és finoman masszírozd át. Felülről lefelé és belülről kifelé haladj, minden elérhető területet átmorzsolva.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top