nlc.hu
Életmód
Rengeteg tipp Húsvétra!

Rengeteg tipp Húsvétra!

Színes, vidám húsvétvárás a Nők Lapja Cafén! Tippek, receptek sütéshez, nyuszidekor és sonka variációk, locsolóversek és ajándékötletek. Készülj velünk!

Húsvét rovatunkban mindent megtalálsz egy helyen, mely segíthet az ünnepi készülődésben!

Íme egy kis ízelőt, de ha ennél többre vágysz, látogass el Húsvét rovatunkba! Katt ide!

Vendégváró ünnepi falatok

 

A töltött tojás igazi klasszikus. Épp ezért hajlamosak vagyunk enyhén lenézően állni hozzá, pedig ha jól van ízesítve, akkor igen finom előétel. Szintén a „kezdők is elkezdhetik” kategória tagja, tökeletes megoldás a hegyekben álló húsvéti kemény tojások felhasználására.

  • 10 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • snidling
  • 2 kk. currypor
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt bors
Húsvéti falatkák
Húsvéti falatkák

A tojásokat igen óvatosan a forrásban lévő vízbe teszem, és pont 9 percig főzöm. Ezután az egész fazekat a mosogatóba teszem, és hideg vízzel alaposan felöntöm. Hagyom, hogy a tojások jól áthűljenek.

Miután óvatosan megpucoltam őket, egy jó éles késsel félbevágom, majd a sárgájukat kiszedem, és egy tálba teszem. Hozzádarabolom a vajat, villával alaposan összetöröm, majd a masszát némi tejszínnel fellazítom, fűszerezem, és a snidlinget is hozzáadom. Kóstolom, és ha kell, még fűszerezek rajta, majd a tojáskelyhekbe visszakanalazom a tölteléket, és tálalom.

További receptek »

Virágoskert az asztalon

A csokorba szedett, különböző fajtájú és színű virágok frissességet, üdeséget kölcsönöznek az ünnepi asztalnak, ráadásul azt az érzést keltik bennünk, mintha egy csodálatos tavaszi kertben költenénk el ebédünket.

 

Szórj szét az asztalon színes tojáscukorkákat
Szórj szét az asztalon színes tojáscukorkákat

A pasztellszínű terítékhez válasszunk hasonló színárnyalatú vázákat, és szorosan egymás mellé állítva helyezzük el őket az asztal közepére. A teríték vidám hangulatát az asztalon szétszórtan elhelyezett tojáscukorkákkal varázsolhatjuk még bohókásabbá.

Ha szép idő van, vonuljunk ki a kertbe vagy a teraszra...
Ha szép idő van, vonuljunk ki a kertbe vagy a teraszra…

Tipp: A nevek kezdőbetűjéből álló ültetőkártyát színes dekorfilcből vágjuk ki, és állítsuk a teríték melletti pohár oldalához. Díszítés gyanánt helyezzünk el egy-egy fej nárciszt az üvegpohár belsejébe.

További dekorációs tippek » 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top