Életmód

Amit ma elkezdhetsz, ne halaszd holnapra!

Csak a fantáziád szab határt azoknak az apró ötleteknek, amelyeket a hétköznapi rutinodba beillesztve lendületbe hozhatod magadat. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítségével elindulhatsz az aktív életmód felé vezető úton!

1.  Ébredj vidáman, nyújtózkodj alaposan!

Mielőtt kiugranál az ágyból, nyújtózz két percen át! A hátadon fekve nyújtsd ki minden végtagodat, mintha a szoba négy sarkát akarnád elérni! Maradj ebben a testhelyzetben 15 másodpercig! Gömbölyödj össze úgy, hogy átkulcsolod a térdeidet és a mellkasodhoz szorítod pár másodpercen át! Ezután hajlítsd be lazán a lábaidat és fordulj a bal oldaladra úgy, hogy a fejedet és a karjaidat a jobb oldalra fordítod! 10 másodperc után fordítva is ismételd meg ezt a csavaró mozdulatot! Így egészen másként fog indulni a napod, hiszen azzal kezdted, hogy két percig csak magaddal foglalkoztál!

 

  Amit ma elkezdhetsz, ne halaszd holnapra!


2. Feszítsd meg fenékizmaidat!

Senki sem fogja észrevenni, ám a hatást annál inkább! Belegondoltál már, hogy hány értékes órát töltesz ülve egy nap? Idézd csak fel a legutóbbi 4 órás megbeszélést vagy azt a 40 percet, amikor reggel a buszon zötykölődtél! Azért, hogy ez az idő se vesszen kárba, néha szánj negyed órát arra, hogy farizom-gyakorlatokat végezz. Lassan feszítsd meg farizmaidat, majd ernyeszd el őket. Ezt ismételd addig, amíg kedved tartja, de érdemes minimum 10 percig végezni. 

 

3. Élj hat lábon – fogadj örökbe egy kutyát!

Már biztosan elgondolkodtál azon, hogy legyen egy édes kutyusod. Ha össze tudod egyeztetni az életviteleddel, akkor ne habozz tovább! Amellett, hogy rengeteg szeretetet ad majd az állati lakótárs, neki köszönhetően egész biztos, hogy még a hideg téli napokon is elmész sétálni. Naponta minimum egy óra séta a szabadban jótékonyan hat majd az egész szervezetedre.

 

4. Tánc, tánc, tánc

„Szívbajok ellen, kisasszony szedjen tangót” -szól a régi nóta. A tánc tényleg mindenre jó!

Mindegy, hogy a péntek esti buliban, a flamenco tanfolyamon  vagy akár otthon a TV előtt, bárhol perdülsz táncra, jótékonyan hat nem csak a hangulatodra, de mivel mozogsz, az anyagcserédet is kedvezően befolyásolja. Vond be a párodat is, egy reggeli salsa a konyhában szebbé teszi majd a napotokat!

  Amit ma elkezdhetsz, ne halaszd holnapra!

 

5. Vegyél új edző cuccot!

Az új ruhát az ember szereti bejáratni, így ha van egy klassz új farmerod, biztos kimozdulsz aznap. Ha veszel pár szép edző ruhát, szinte biztos, hogy lesz kedved leugrani az edzőterembe.

 

6. Legjobb edzés a házimunka

Nem is gondolnád milyen kiadós edzés egy nagytakarítás. Az ablaktisztítás remekül erősíti a kar- és mellizmokat, a hajolgatás porszívózásnál a fenékizmokat feszesíti. És közben még a lakásod is szép, tiszta lesz.

 

7. Hallgass zenét!

A zene bizonyítottan segít abban, hogy intenzívebbé tedd a testmozgásodat. Elég beraknod egy jó pörgős számot, és máris tempósabban mész a munkahelyed felé. Ha azért nem jártál kocogni soha, mert unalmasnak találtad, azon is segíthet a kedvenc új albumod, amellyel észrevétlenül repülnek a mozgással töltött percek.

 

8. Két legyet egy csapásra!

A lurkók semmit sem szeretnek annál jobban, ha a szüleik is beállnak velük játszani. Legyen foci, bújócska, tollas, garantáltan le fogsz izzadni, ha tartani akarod a srácaiddal a lépést. Ráadásul, így két legyet üthetsz egy csapásra.

 

9. Szerezz magadnak sporttársat!

Ketten jobban legyőzitek a lustaságot és társaságban sportolni is sokkal szórakoztatóbb. Így ha egyikőtök lelkesedése lankad, a másik segít kizökkenni a holtpontról.

 

  Amit ma elkezdhetsz, ne halaszd holnapra!


10. Tűzz ki magad elé apró célokat, amelyeket könnyedén elérhetsz!

Bontsd fel a nagy célt sok kicsi feladatra és vezess róluk listát! Pipáld ki amelyiket megvalósítottad! Így lépésről-lépésre biztosabban fogsz haladni az aktívabb életmód felé.

 

  Amit ma elkezdhetsz, ne halaszd holnapra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top