Halfilé zöldben. Műzliszelet
384 kcal, 7 g zsír
Zsírszegény, fehérjedús étek zöld köntösbe öltöztetve- kell ennél több?
1 adag
Előkészítés: 10 perc
Összesen: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 db tőkehalfilé (150 g)
- ½ citrom
- Őrölt bors
- 1 kis teáskanál olivaolaj (3 ml)
- 5 g kapri/olivabogyó
- 10 g metélőhagyma
- 100 g zöldbab
- 100g burgonya
- 1db gyümölcsös műzliszelet
Elkészítés:
- Sózza meg a halfiléket, locsolja rá a citrom levét majd egy kis olajjal megkent serpenyőben süsse meg mindkét felét.
- Hintse meg borssal, szórja rá a bogyót illetve a zöldbabot és egy kis ideig rázogassa tűz felett, míg félkeményre puhul a bab.
- A burgonyát vágja apró kockákra, majd sós vízben főzze puhára.
Tálalás:
A halfilét apróra vágott metélőhagymával és citromkarikával tálalja.
Ízlés szerint a főtt burgonyát felaprított petrezselyemzöldben megforgatva is tálalhatja, mely tökéletesen passzol a zöldfűszeres halhoz.
Göngyölt csirkemell. Vegyes zöldségköret
414 kcal, 12,9 g zsír
Az ízáthangolás legpraktikusabb módja a göngyölés, melynek elkészítése is egy kész művészet
1 adag
Előkészítés: 10 perc
Összesen: 40 perc
Hozzávalók:
- 100 g csirkemellfilé
- 30 g gépsonka
- 20 g reszelt sovány sajt
- Őrölt bors
- 5 ml olaj
- 100 g zöldborsó
- 50 g sárgarépa
- 50 g brokkoli
- 50 g burgonya
Elkészítés:
- Verje ki a csirkemellet egészen vékonyra, helyezzen rá egy szelet sonkát, a reszelt sajtot, majd göngyölje fel és süsse meg egy olajjal kikent hőálló tálban.
- A körethez a maradék olajon futassa át a felkarikázott zöldségeket és kis vizet aláöntve és fűszerezve fedő alatt párolja puhára.
Paradicsomos káposzta. Almalé
425 kcal, 7,15 g zsír
Egy nagyon régi, széles körben ismert ételről van szó, melyet ezesetben csirkemellel tehet fehérjegazdagabbá és teljessé
1 adag
Előkészítés: 10 perc
Összesen: 40 perc
Hozzávalók:
- 250 g fejes káposzta
- 10 g vöröshagyma
- 5 ml olaj
- 10 g liszt
- 25 g paradicsompüré
- 5 g cukor
- 100 ml csirkemell
- 200 ml almalé
Elkészítés:
- Öblítés után vágja csíkokra/ gyalulja le a káposztát, kockázza fel a csirkemellet, tegye fel főzni annyi vízben, ami éppen ellepi és a vöröshagymát hozzátéve mérsékelt tűzön főzze puhára.
- Az olajat forrósítsa fel és keverje hozzá a lisztet, tűzről lehúzva pedig keverje simára a 100 ml vízzel elkevert paradicsompürével.
- Tegye a káposztához, forralja össze, végül ízlés szerint sózza, borsozza és cukorral ízesítse.
Tanács:
Célszerű az edényt rázogatni, ugyanis a káposzta hamar összetörhet a keveréstől.
Kukoricás-csirkés tepsis burgonya
498 kcal, 12,6 g zsír
Az egytálételek minden előnyét magában foglalja ez az étel: egyszerűen elkészíthető, tápláló és nagyon finom
1 adag
Előkészítés: 10 perc
Összesen: 35 perc
Hozzávalók:
- 200 g burgonya
- 30 ml joghurt
- 100 g konzerv kukorica
- 100 g csirkemell
- 20 g vöröshagyma
- 5 ml olaj
- Őrölt feketebors
Elkészítés:
- Kevés olajon pirítsa üvegesre az apróra szeletelt hagymát és tegye bele a kockára vágott csirkemellet és a kukoricát.
- Eközben tegye fel főni héjastul a burgonyát bő, sós vízben és ha megpuhult, hámozza meg illetve karikázza fel.
- Vegyen egy hőálló üvegtálat, fektesse az aljára a burgonyakarikák felét, a csirkemellet majd a hagymás kukoricát és fedje be a maradék burgonyával.
- Tetejét locsolja meg a fűszerezett joghurttal és sütőbe tolva, közepes lángon süsse össze.
Szeretnél még több receptet? Kattints ide!>>>
———————————————————————————————————————————
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: orlisztát