Virslisaláta korpás kiflivel
314 kcal, 12,5 g zsír
Sovány pulykavirsliből készítve méltó vacsorájává válhat ez az egyszerűen elkészíthető saláta
1 adag
Elkészítés: 35 perc
Hozzávalók:
- 80 g pulykavirsli
- 20 g vöröshagyma
- 5 ml ételecet
- Őrölt bors
- 1 db korpás kifli
Elkészítés:
- A megtisztított vöröshagymát szelje hajszálvékony karikákra, majd keverje össze a vízből, ecetből, sóból és őrölt borsból álló páclével.
- A pulykavirslit karikázza fel, majd öntse rá a salátalevet.
Tálalás:
Ízét akkor éri el, ha egy éjszakán át hűtőben érlelődik, így érdemes előző nap vagy reggel elkészíteni. Korpás kiflivel tálalva fogyassza.
Fűszeres burgonyakrémleves
385 kcal, 8,3 g zsír
Meleg, gazdag leves egy hideg, igénybevett nap zárásaként
1 adag
Előkészítés: 5 perc
Összesen: 30 perc
Hozzávalók:
- 100 g burgonya
- 5 g vöröshagyma
- 5 g vaj
- 250 ml zöldségleves leveskockából
- 1-1 csipet petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom
- 1 teáskanál citromlé
- 50 ml joghurt (0,1%-os)
- ½ tojássárgája
- 1 db zsemle
Elkészítés:
- Tisztítsa meg és vágja kockákra a burgonyát, majd a vajon átfuttatott, apróra vágott vöröshagymához adva, párolja össze.
- Öntse fel a zöldséglevessel, lassú tűzön főzze addig, míg meg nem puhul majd botmixerrel pépesítse.
- A tojássárgáját keverje el a joghurttal, a zöldfűszerekkel és citromlével, majd melegítse hozzá a leveshez.
- Ízlés szerint fűszerezze fehér borssal és az apróra vágott, serpenyőben pirított zsemlével tálalja.
Kijevi csirkemell burgonyapürével
481 kcal, 10,7 g zsír
Különleges neve ellenére rendkívül egyszerű elkészíteni ezt a csirkekülönlegességet és egy baráti vacsoraként is megállja helyét
1 adag
Előkészítés: 5 perc
Összesen: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 db csirkemellfilé (120 g)
- 30 g sovány sajt (Óvári vagy Köményes)
- 20 g light margarin
- Őrölt bors, szerecsendió
- 200 g burgonya
- 100 ml tej (1,5%-os)
- Petrezselyemzöld
Elkészítés:
- Reszelje finomra a sajtot, dolgozza el alaposan a margarinnal és a fűszerekkel, majd a kivert csirkemellre kenve csavarja fel és tűzze meg hústűvel.
- Alufóliára helyezve süsse meg közepes hőfokra előmelegített sütőben.
- A burgonyapüréhez tisztítsa meg és vágja kockákra a burgonyát, majd bő, sós vízben főzze puhára.
- Egy keverőtálba téve a leszűrt burgonyát, öntse hozzá a tejet, margarint illetve az apróra vágott petrezselyemzöldet is adja hozzá, majd konyhai robotgéppel keverje pépesre.
Tálalás:
Idénynek megfelelően fejes salátával tálalhatja- az esztétika fokozása érdekében pedig habzsákba töltve tálalhatja a burgonyapürét.
Gombás-sajtos melegszendvics paradicsomsalátával
414 kcal, 12 g zsír
Ha gyors vacsorára van szüksége, mert jönnek a vendégek vagy nagyon éhes, könnyen összeállíthatja ezt a melegszendvicset
1 adag
Előkészítés: 5 perc
Összesen: 25 perc
Hozzávalók:
- 100 g Graham kenyér
- 20 g light margarin
- 30 g gomba
- 1 kk olaj (2 ml)
- 20 g light mozarella (20% zsírtartalom)
- 100 g paradicsom
- 10 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Majoránna
Elkészítés:
- Kis olajon párolja meg a gombát, majd a margarinnal megkent kenyérszeletekre téve, reszelt sajttal is szórja meg és melegszendvics sütőben vagy grillsütőn süsse ropogósra.
- A salátához szelje karikákra a paradicsomot és a vöröshagymát.
- A pácléhez keverje össze a vizet a citromlével, áttört fokhagymával és fűszerekkel majd öntse a salátára.
Szeretnél még több receptet? Kattints ide!>>>
——————————————————————————————————————————–
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: orlisztát