Életmód

Fogyjunk együtt!

Az elhízás nemcsak esztétikai probléma, hanem komoly betegségek veszélyforrása is lehet, ezért mindenképpen figyeljünk oda a testsúlyunk gyarapodására, és váltsunk életmódot, ha úgy látjuk, hogy a mérleg mutatója elindul felfelé.

Fogyjunk együtt!Amikor felszalad néhány kiló, előbb csak egy kis súlyfelesleg keletkezik rajtunk.

Ez még általában nem okoz panaszokat, legfeljebb csalódottan állunk a mérlegre, vagy nem szívesen mutatkozunk fürdőruhában. Ha nem váloztatunk, gyorsan az életmódunkon a súlyfelesleg szépen átalakul túlsúllyá.

A túlsúly már veszélyeztetett kategória, és szinte csak egy hajszál választja el az elhízástól. Ilyenkor már nem lehet félvállról venni a zsírpárnákat, és bizony fel kell vennünk a harcot velük szemben.

Az “alma” típusúaknál a hasra és környékére, míg a “körte” testalkatúaknál a csípőre és combra kezd el rakodni a felesleg. A zsírlerakódás legveszélyesebb formája az emberi szervezetben a viscerális zsír. Ez a hasüregben, a létfontosságú szervekben (pl. a szívben és a májban), illetve azok körül lerakódott zsírt jelenti, nem tévesztendő össze tehát a bőr alatt lerakódó (szubkután) zsírral.

A viscerális zsírlerakódásra hajlamos személyekre az „alma” testalkat jellemző, ezért ők fokozottabban veszélyeztetettek.

Ha ügyelsz rá, hogy testsúlyod az egészséges tartományban maradjon, kedvező változást érhetsz el. Ha az alli segítségével sikerül leadnod a testsúlyod akár 5%-át, csökken a szervezetedben lerakódott viscerális zsír mennyisége s ezáltal az ezzel járó egészségügyi kockázatok is.

 

Fogyjunk együtt!

 

Mit nevezünk elhízásnak?

Mint az az előzőekből kiderült, akin súlyfelesleg van, még nem biztos, hogy az elhízott emberek csoportjába tartozik. Az elhízás ugyanis már egy kóros állapot, ahol a szervezet zsírtartaléka komoly mértékben megnövekszik, vagyis már az egészségre káros mértékben halmozódik fel a testzsír a szervezetben. Elhízás esetén a testsúly legalább 20 %-kal haladja meg a testmagasság, a nem, az életkor és a csonttömeg által meghatározott átlagértéket. (BMI index- Te is kiszámolhatod a testtömeg indexedet a főoldalon található kalkulátorral)

Fogyjunk együtt!

 

A leggyakoribb oka az elhízásnak a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás (túlzott zsírbevitel).

Fogyjunk együtt!Ezért fontos, hogy ne várjuk meg, amíg már az egészségünket is veszélyezteti a súlyunk. Ha időben sikerül változtatni a táplálkozási szokásainkon, és a mindennapjainkba be tudunk illeszteni egy kis mozgást, akkor jó eséllyel szállhatunk szembe, a magas vérnyomással, a cukorbetegséggel, a szívinfarktussal, amelyek a legtöbbször velejárói az elhízásnak.

Az első és legfontosabb lépés, hogy kezdj el mozogni! Testmozgással arra ösztönzöd a szervezeted, hogy gyakrabban nyúljon a zsírtartalékaihoz, ami elősegíti a fogyást.

Ez mellett pedig az egészségedre és a vitalitásodra is jó hatással lesz. Az elején nem kell lefutnod a maratont, elég, ha egy buszmegállóval korábban szállsz le a járműről és tempósan hazasétálsz.

Kezdj el máshogyan étkezni!

Egyél naponta ötször keveset, és fogyassz mellé nagyon sok vizet. Válogasd meg mit eszel! Fogyassz sok nyers zöldséget és gyümölcsöt és kerüld el a finomított cukrot, szénhidrátot.
Még egy fontos dolgot tehetsz!

Fogyjunk együtt! Mérsékeld a zsírok fogyasztását is. Az összes tápanyag közül a zsír tartalmazza a legtöbb kalóriát. Egy gramm zsír több mint kétszer annyi kalóriát tartalmaz, mint azonos mennyiségű fehérje vagy szénhidrát. Az alacsonyabb zsírbevitel tehát ésszerű módszer a bevitt kalóriamennyiség csökkentésére és a súlyfelesleg fokozatos leadására.

A fogyáshoz arra van szükség, hogy az ember a szervezete által a testsúly fenntartásához igényelt mennyiségnél kevesebb kalóriát fogyasszon, vagy többet használjon fel. Alacsonyabb kalória bevitel esetén szervezetünk az elraktározott zsírt használja fel energiatermelésre. A zsír elégése pedig fogyást eredményez.

 

Vedd igénybe az alli segítségét!

Fogyjunk együtt!
Az alli segít 50%-kal többet fogyni, mint csupán diétával

Az alli megakadályozza a táplálékkal bevitt zsír egy részének felszívódását

Az alli az első és egyetlen EU engedéllyel rendelkező vény nélkül kapható fogyókúrás szer

Az alli kizárólag gyógyszertárakban kapható

 

 ———————————————————————————————————————————

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: orlisztát

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top