Életmód

Romantika hétközben

Csak egy egyszerű hétköznapi este. Nincs különleges alkalom, nem történt semmi említésre méltó, egyszerűen csak egy kis romantikára vágyom.

Romantika hétközbenA gyerekeket már ágyba dugtam, és egy húsz perces forró fürdővel is lazítottam már. A párom az előbb telefonált, hogy néhány perc múlva hazaér. A vacsora még meleg, ott várja a tűzhelyen, hogy tálaljam.

Erről jut eszembe, hogy néhány gyertyával hangulatosabbá tehetem a kolbászos krumplipaprikást. Tudom, ez viccesen hangzik, de miért ne lehetne egy kicsit különlegesebb a vacsoránk? A hűből majd elővarázsolom a jéghidegre hűtött fehérbort is.

Fordul a kulcs a zárban, én pedig mosolyogva állok az ajtóban. A szokásos puszi után bevezetem a kedvesem a konyhába, és a tekintetéből látom, hogy díjazza a gyertyafényes ötletet. Mielőtt asztalhoz ülünk, még egy kis zenével fokozzuk a romantikus hangulatot. Érdekes, hogy milyen kevés kell ahhoz, hogy az ember egy különleges estét varázsoljon egy rohanós hétköznapból.

Már a borunkat kortyolgatjuk, amikor a párom kutató pillantásából rájövök, hogy valami hiányzik. A desszert. Hát nem vagyok egy cukrász típus, és így ezzel nem készültem. Próbálok egy picit úgy tenni, mintha nem tudnám mire gondol, és bele kezdek a mai napom részletes elmesélésébe, miközben járatom az agyam, hogy mivel tudnék neki kedveskedni. Tudom, hogy neki valami joghurtos finomság lenne az ideális, de egy joghurtos-gyümölcsös tortát még hétvégén is rengeteg idő és energia elkészíteni, nemhogy hétközben.

Romantika hétközben

Megvan, mégis joghurtos édességet fogunk enni, csak éppen jégkrém formájában. A mélyhűtőben ugyanis ott lapul a Carte d’Or egyik finomsága. Kezemben a borospohárral, lágyan dúdolva a háttérzenét megindulok a desszertért. Még jó, hogy annyira imádom a Carte d’Or jégrémeket, hogy ezekből mindig tartok itthon.

Romantika hétközbenA csók, amit az arcomra lehel, azt jelzi nem tévedtem, ez a desszert megfelel. Ahogy olvad a jégkrém a számban végre teljesnek érezem az estét. Nincs is annál jobb, mint élvezni a finom ízeket, hallgatni a lágy zenét, és kéz a kézben ülni, beszélgetni a szerelmemmel.

Még majd teljesen elsziruposodik ez a történet, ami egy egyszerű hétköznapi estének indult. Vagy mégsem? Nem tudom, de minden alkalom lehet különleges, csak tudnunk kell mivel tehetjük azzá!

 

Nézd meg a honlaunkat!

Romantika hétközben

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top