A gyerekeket már ágyba dugtam, és egy húsz perces forró fürdővel is lazítottam már. A párom az előbb telefonált, hogy néhány perc múlva hazaér. A vacsora még meleg, ott várja a tűzhelyen, hogy tálaljam.
Erről jut eszembe, hogy néhány gyertyával hangulatosabbá tehetem a kolbászos krumplipaprikást. Tudom, ez viccesen hangzik, de miért ne lehetne egy kicsit különlegesebb a vacsoránk? A hűből majd elővarázsolom a jéghidegre hűtött fehérbort is.
Fordul a kulcs a zárban, én pedig mosolyogva állok az ajtóban. A szokásos puszi után bevezetem a kedvesem a konyhába, és a tekintetéből látom, hogy díjazza a gyertyafényes ötletet. Mielőtt asztalhoz ülünk, még egy kis zenével fokozzuk a romantikus hangulatot. Érdekes, hogy milyen kevés kell ahhoz, hogy az ember egy különleges estét varázsoljon egy rohanós hétköznapból.
Már a borunkat kortyolgatjuk, amikor a párom kutató pillantásából rájövök, hogy valami hiányzik. A desszert. Hát nem vagyok egy cukrász típus, és így ezzel nem készültem. Próbálok egy picit úgy tenni, mintha nem tudnám mire gondol, és bele kezdek a mai napom részletes elmesélésébe, miközben járatom az agyam, hogy mivel tudnék neki kedveskedni. Tudom, hogy neki valami joghurtos finomság lenne az ideális, de egy joghurtos-gyümölcsös tortát még hétvégén is rengeteg idő és energia elkészíteni, nemhogy hétközben.
Megvan, mégis joghurtos édességet fogunk enni, csak éppen jégkrém formájában. A mélyhűtőben ugyanis ott lapul a Carte d’Or egyik finomsága. Kezemben a borospohárral, lágyan dúdolva a háttérzenét megindulok a desszertért. Még jó, hogy annyira imádom a Carte d’Or jégrémeket, hogy ezekből mindig tartok itthon.
A csók, amit az arcomra lehel, azt jelzi nem tévedtem, ez a desszert megfelel. Ahogy olvad a jégkrém a számban végre teljesnek érezem az estét. Nincs is annál jobb, mint élvezni a finom ízeket, hallgatni a lágy zenét, és kéz a kézben ülni, beszélgetni a szerelmemmel.
Még majd teljesen elsziruposodik ez a történet, ami egy egyszerű hétköznapi estének indult. Vagy mégsem? Nem tudom, de minden alkalom lehet különleges, csak tudnunk kell mivel tehetjük azzá!