A Gerbeaud termékcsalád új íze méltán válhat a 2009-es év kedvencévé.
Kóstold meg barátaiddal Te is ezt az ínycsiklandó, CDO alkotta jégkrémkülönlegességet, hogy a velük töltött pillanatok igazán barátivá válhassanak.
Biztos, hogy téged is el fog varázsolni a Carte d’Or új finomsága. Mi egy baráti összejövetelen teszteltük, és be kell, hogy valljam, minden elismerést besöpörtem vele. Az biztos, hogy ezentúl nem fogok órákat állni a konyhában, hogy elkészítsem a híres-neves Dobos tortát, hanem inkább mindenkit elkápráztatok, ezzel a hűvösen krémes változattal.
Ha te is szívesen kipróbálnád, adok néhány receptötletet is hozzá, hogy még ínycsiklandozóbb desszerttel tudd meglepni a baráti körödet.
Dobos kehely
Hozzávalók:
3 gombóc Carte d’Or Dobos torta jégkrém
3 dkg karamell cukor
3 dkg karamell öntet
3 dkg tejszínhab
2 db babapiskóta
1 db étcsokoládé karika
A kehely aljára a fele tejszínhabot kinyomjuk a fele karamell öntettel pedig becsíkozzuk a pohár oldalát. A 3 gombóc jégkrémet erre helyezzük. A jégkrémek mögé beszúrjuk a babpiskótát, majd ennek támasztjuk a karamell cukorból készített hálót. Ez elé tejszínhabból rózsát nyomunk, majd a maradék karamell öntettel megcsurgatjuk.
Koronás dobos kehely
Hozzávalók:
4 gombóc Carte d’Or Dobos torta jégkrém
3 db ostyarúd
3 db csokoládé tallér
3 dkg tejszínhab
3 dkg karamell cukor
A kehely aljára helyezzük a 3 gombóc jégkrémet, majd a tetejére a 4. gombócot.
A tejszínhabból a 3 gombóc mellé 3 rózsát nyomunk, ebbe szúrjuk az ostya rudakat. A 4. gombóc tetejére a karamell cukorból egy koronát készítünk. A 3 db. csoki tallért a 3 db. ostyarúd mellé helyezzük.
Mámoros tüzes dobos kehely
Hozzávalók:
3 gombóc Carte d’Or Dobos torta jégkrém
2 db babapiskóta
2 dkg étcsokoládé
1 db kis csokoládé kosárka
3 dkg karamell öntet
1,5 cl rum
2 dkg karamell cukorból készített legyezőszerű háló
1 szem kockacukor
A babapiskótát darabokra tördeljük és a kehely aljára helyezzük, majd meglocsoljuk a karamell öntet és a rum keverékéből készült szósszal. Ráhelyezzük a 3 gombóc jégkrémet, majd a jégkrém mögé beszúrjuk a karamell legyezőt. A jégkrém tetejére helyezzük a csokoládé kosárkát. Ebbe egy szem kockacukrot helyezünk, amit előzőleg rumba áztattunk. A csokoládéból két kis rudacskát készítünk. A karamell hálóval szemben a jégkrémbe szúrjuk. Tálaláskor meggyújtjuk a kockacukrot.