Életmód

Dobos torta

Kóstolj bele a népszerű sütemény fenséges jégkrémváltozatába, amely pompás ötvözete a vanília és a csokoládé jégkrémnek, ropogós, karamellizált cukordarabkákkal gazdagon megszórva, és tedd különlegessé a barátokkal töltött alkalmakat.

A Gerbeaud termékcsalád új íze méltán válhat a 2009-es év kedvencévé.

Kóstold meg barátaiddal Te is ezt az ínycsiklandó, CDO alkotta jégkrémkülönlegességet, hogy a velük töltött pillanatok igazán barátivá válhassanak.

Biztos, hogy téged is el fog varázsolni a Carte d’Or új finomsága. Mi egy baráti összejövetelen teszteltük, és be kell, hogy valljam, minden elismerést besöpörtem vele. Az biztos, hogy ezentúl nem fogok órákat állni a konyhában, hogy elkészítsem a híres-neves Dobos tortát, hanem inkább mindenkit elkápráztatok, ezzel a hűvösen krémes változattal.

Ha te is szívesen kipróbálnád, adok néhány receptötletet is hozzá, hogy még ínycsiklandozóbb desszerttel tudd meglepni a baráti körödet.

Dobos kehely

Dobos tortaHozzávalók:

3 gombóc Carte d’Or Dobos torta jégkrém

3 dkg karamell cukor

3 dkg karamell öntet

3 dkg tejszínhab

2 db babapiskóta

1 db étcsokoládé karika

 

A kehely aljára a fele tejszínhabot kinyomjuk a fele karamell öntettel pedig becsíkozzuk a pohár oldalát. A 3 gombóc jégkrémet erre helyezzük. A jégkrémek mögé beszúrjuk a babpiskótát, majd ennek támasztjuk a karamell cukorból készített hálót. Ez elé tejszínhabból rózsát nyomunk, majd a maradék karamell öntettel megcsurgatjuk.

 

Koronás dobos kehely

Dobos tortaHozzávalók:

4 gombóc Carte d’Or Dobos torta jégkrém

3 db ostyarúd

3 db csokoládé tallér

3 dkg tejszínhab

3 dkg karamell cukor

 

A kehely aljára helyezzük a 3 gombóc jégkrémet, majd a tetejére a 4. gombócot.
A tejszínhabból a 3 gombóc mellé 3 rózsát nyomunk, ebbe szúrjuk az ostya rudakat. A 4. gombóc tetejére a karamell cukorból egy koronát készítünk. A 3 db. csoki tallért a 3 db. ostyarúd mellé helyezzük.

 

Mámoros tüzes dobos kehely

Dobos tortaHozzávalók:

3 gombóc Carte d’Or Dobos torta jégkrém

2 db babapiskóta

2 dkg étcsokoládé

1 db kis csokoládé kosárka

3 dkg karamell öntet

1,5 cl rum

2 dkg karamell cukorból készített legyezőszerű háló

1 szem kockacukor

 

A babapiskótát darabokra tördeljük és a kehely aljára helyezzük, majd meglocsoljuk a karamell öntet és a rum keverékéből készült szósszal. Ráhelyezzük a 3 gombóc jégkrémet, majd a jégkrém mögé beszúrjuk a karamell legyezőt. A jégkrém tetejére helyezzük a csokoládé kosárkát. Ebbe egy szem kockacukrot helyezünk, amit előzőleg rumba áztattunk. A csokoládéból két kis rudacskát készítünk. A karamell hálóval szemben a jégkrémbe szúrjuk. Tálaláskor meggyújtjuk a kockacukrot.

 További receptek a honlapon!

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top