A fenséges jégkrém méltán válhat a 2009-es év egyik nagy kedvencévé.
Kóstold meg Te is és zárd ki a külvilág zaját otthonodból, csak a földimogyorók halk ropogására figyelj!
Amikor eszedbe jut, hogy valami finomat ennél, vagy csak egy icipicit kényeztetnéd magad, a Nocciola jégkrém elvarázsol.
Elkészítheted desszertnek, ha ahhoz van kedved, de csak úgy belekanalazva is biztosan magával ragad a krémes, lágy jégkrém. Amikor ellazulsz egy halk zene mellett, és hagyod, hogy a hideg csoda elolvadjon a szádban, úgy érezheted, hogy elkezdődött egy különleges pillanat.
Remélem megkívántad, és kipróbálod a legmogyorósabb recepteket.
A mogyorók találkozása a kehelyben
Hozzávalók:
3 gombóc Carte d’Or Nocciola jégkrém
3 dkg tejszínhab
1 dkg egész pörkölt mogyoró
1 dkg étcsokoládé
2 dkg mogyorós ostya
3 db mandulás tallér
½ dkg csokoládé
A kehely aljára mogyorós ostyát tördelünk, közepére egy kis tejszínhabot nyomunk. Erre három gombóc jégkrémet helyezünk, háromszög alakzatban elrendezve. A gombócok tetejére csoki korongokat rakunk, melyekbe előzőleg mogyoródarabokat helyeztünk. A maradék tejszínhabból a három gombóc találkozásánál kis tejszínhab rózsát nyomunk, majd a vékony csokoládészeleteket két oldalról a jégkrémgombócok mellé helyezzük.
Szicíliai mogyorós kehely
Hozzávalók:
3 gombóc Carte d’Or Nocciola jégkrém
3 dkg tejszínhab
1,5 dkg pörkölt darabos mogyoró
3 dkg csokoládé szósz
2 db csíkos ostyarúd
Fóliás csokoládé lap
A kehely aljára 1,5 dkg tejszínhabot nyomunk, megszórjuk a darabos mogyoróval, ráültetjük 2 gombóc jégkrémet egymás mellé, majd a harmadikat is a tetejükre piramis alakban. A maradék tejszínhabból két rózsát nyomunk a tetejükre. Az egyik ostyarudat ¾-ed részénél félbe törjük és csökkenő nagyság szerint a tejszínhabba egymás mellé szurkáljuk, majd a legfelső jégkrémre öntjük a csokoládé szószt, és egy kis pörkölt mogyoróval megszórjuk.
Mogyoró és a csoki randevúja
Hozzávalók:
4 gombóc Carte d’Or Nocciola jégkrém
3 dkg tejszínhab
6 dkg csokoládé szósz
3 dkg tejcsokoládé
1,5 dkg fehércsokoládé
A kehely aljára nyomunk egy rózsa tejszínhabot középre, körbe mellé öntjük a csokoládé szószt, erre halmozzuk a 4 gombóc jégkrémet egymás fölé kettesével. Két oldalra a fehércsokoládé és az tejcsokoládé feléből kis mintát öntünk. A fagylalt gombócok közepére a maradék tejszínhabból kis rózsát teszünk, majd erre tesszük a maradék kétfajta csokoládét, és ezt meglocsoljuk a maradék csoki szósszal.