Életmód

Nocciola

Kóstolj bele az eredeti olasz földimogyoróval készült ínycsiklandó jégkrémkülönlegességbe, amely a CDO Classic termékcsalád új íze.

A fenséges jégkrém méltán válhat a 2009-es év egyik nagy kedvencévé.

Kóstold meg Te is és zárd ki a külvilág zaját otthonodból, csak a földimogyorók halk ropogására figyelj!

Amikor eszedbe jut, hogy valami finomat ennél, vagy csak egy icipicit kényeztetnéd magad, a Nocciola jégkrém elvarázsol.

Elkészítheted desszertnek, ha ahhoz van kedved, de csak úgy belekanalazva is biztosan magával ragad a krémes, lágy jégkrém. Amikor ellazulsz egy halk zene mellett, és hagyod, hogy a hideg csoda elolvadjon a szádban, úgy érezheted, hogy elkezdődött egy különleges pillanat.

Remélem megkívántad, és kipróbálod a legmogyorósabb recepteket.

 

A mogyorók találkozása a kehelyben

Nocciola Hozzávalók:

3 gombóc Carte d’Or Nocciola jégkrém

3 dkg tejszínhab

1 dkg egész pörkölt mogyoró

1 dkg étcsokoládé

2 dkg mogyorós ostya

3 db mandulás tallér

½ dkg csokoládé

 

A kehely aljára mogyorós ostyát tördelünk, közepére egy kis tejszínhabot nyomunk. Erre három gombóc jégkrémet helyezünk, háromszög alakzatban elrendezve. A gombócok tetejére csoki korongokat rakunk, melyekbe előzőleg mogyoródarabokat helyeztünk. A maradék tejszínhabból a három gombóc találkozásánál kis tejszínhab rózsát nyomunk, majd a vékony csokoládészeleteket két oldalról a jégkrémgombócok mellé helyezzük.

 

 

Szicíliai mogyorós kehely

Nocciola Hozzávalók:

3 gombóc Carte d’Or Nocciola jégkrém

3 dkg tejszínhab

1,5 dkg pörkölt darabos mogyoró

3 dkg csokoládé szósz

2 db csíkos ostyarúd

Fóliás csokoládé lap

 

A kehely aljára 1,5 dkg tejszínhabot nyomunk, megszórjuk a darabos mogyoróval, ráültetjük 2 gombóc jégkrémet egymás mellé, majd a harmadikat is a tetejükre piramis alakban. A maradék tejszínhabból két rózsát nyomunk a tetejükre. Az egyik ostyarudat ¾-ed részénél félbe törjük és csökkenő nagyság szerint a tejszínhabba egymás mellé szurkáljuk, majd a legfelső jégkrémre öntjük a csokoládé szószt, és egy kis pörkölt mogyoróval megszórjuk.

 

 

Mogyoró és a csoki randevúja

Nocciola Hozzávalók:

4 gombóc Carte d’Or Nocciola jégkrém

3 dkg tejszínhab

6 dkg csokoládé szósz

3 dkg tejcsokoládé

1,5 dkg fehércsokoládé

 

 

A kehely aljára nyomunk egy rózsa tejszínhabot középre, körbe mellé öntjük a csokoládé szószt, erre halmozzuk a 4 gombóc jégkrémet egymás fölé kettesével. Két oldalra a fehércsokoládé és az tejcsokoládé feléből kis mintát öntünk. A fagylalt gombócok közepére a maradék tejszínhabból kis rózsát teszünk, majd erre tesszük a maradék kétfajta csokoládét, és ezt meglocsoljuk a maradék csoki szósszal.

 Még több recept a honalpon!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top