Alessandro Martini |
Luigi Rossi |
Volt egyszer két úriember, Alessandro Martini és Luigi Rossi, akik úgy gondolták, hogy elérkezett az ideje, hogy valami maradandót alkossanak. Egy olyan ital mellett döntöttek, amely életre kelti a természetes stílust, és a hamisítatlan olasz életörömöt, a Gioia di Vivere-t. Mivel elsősorban a minőségre törekedetek, ezért csak természetes alapanyagokat használtak az ital elkészítéséhez. A legfinomabb bor, az illatos virágok, az ízletes gyümölcsök és az egzotikus fák, valamint ritka gumók, és bódító fűszerek keverékéből született meg a MARTINI®.
Olasz stílusának, kifinomultságának, minőségének és páratlan ízének köszönhetően ez az ital rengeteg hódolót szerzett magának az évek során.
Talán az, hogy minden MARTINI® italváltozatnak saját személyisége és története van…
Az “első szülött”- MARTINI® Rosso
Az 1860-as években született, Luigi Rosso receptjének jóvoltából. Hihetetlenül rövid idő alatt vált a Piemonti tartományok meghatározó italává, és a legünnepeltebb aromas borrá lépett elő.
Erőteljes, keserédes alapíze és gyógyfüves karaktere teszi természetesen frissítő itallá.
Ezt a különleges ízvilágot az olasz fűszernövényeknek köszönheti, amelyből jócskán adagoltak bele az Italmesterek. Az üröm, a csombor és az ezerjófű éppúgy alakítja a Rosso ízét, mint az egzotikus, keserédes fák aromája. Az ital mámorító, komplex illata és erőteljes keserédes íze tökéletes egyensúlyt alkot.
Tippünk: A MARTINI® Rosso-t fogyaszd sok-sok jéggel, egy szelet naranccsal és gyömbérrel. Igazán finom longdrinket kapsz belőle.
A második, aki nem marad el az első mögött- MARTINI® Bianco
A fűszeres ital diadalútja hívta életre a MARTINI® Bianco-t. Fehérborból, válogatott különleges gyógy- és fűszernövényekből, valamint vaniliából született meg az új könnyedebb és édesebb ízvilág, amely az 1910-es évektől hódított aranyló színével, és intenzív illatával.
A vanilia érintésével kényeztető ital, méltó tagja lett a MARTINI® családnak. Íze lágy és édeskés, mégis egy csipetnyi kesernyésség vegyítésével, amelyet a fűszernövényeknek köszönhet. Harmonikus íze még a legnagyobb ínyenceket is elcsábítja.
Tippünk: A MARTINI® Bianco-ból készíts longdrinket sok jéggel, szénsavas citromlé hozzáadásával, és dobj bele néhány karika citromot.
Az új trend kedvence- MARTINI® Rosato
A rose borok divatja ihlette a MARTINI® család újabb tagját. A friss, kifinomult és elegáns Rosatot a szegfűszeg, a fahéj és a szerecsendió uralja, és ezt egészíti ki a málna és a citrom könnyedebb aromája.
Ez a pompás rózsaszín ital, lágy tónusú, melynek különleges szegfűszeg és fahéj illata körülöleli karakteresen harmonikus kissé kesernyés ízét. Ellenálhatatlan.
Tippünk: A MARTINI® Rosato, sok jéggel, citrom és Sprite hozzáadásval igazán üdítő koktél lehet a fülledt nyári napokra.
Egy újabb nemzedék itala – MARTINI® Extra Dry
Bár a MARTINI® receptek apáról fiúra öröklődtek, az újab generációk is szerették volna letenni kézjegyüket az italok piacán. Luigi Rossi fiai ezért új recepten kezdtek el dolgozni, hogy továbbfejlesszék a MARTINI®-stílust. Ennek eredményeként született meg az azonnali sikert hozó MARTINI® Extra Dry, amelyért minden koktélfogyasztó és készítő rajong.
A közel 10 évig készült ital jellegzetességét válogatott gyógynövények keverékének köszönheti. Íze kifinomult, színe tiszta, halvány arany árnyalatú, melynek illatában a málna és a citrom érződik, a háttérben a nőszirom és különféle fák zamata jelenik meg.
Tippünk: A MARTINI® Extra Dry tisztán jéggel vagy frissítő long drinkként, tonikkal a legfinomabb
Mára a MARTINI® korunk kulturális ikonjai közé tartozik. Milánótól New Yorkig minden bárban megtalálható. Hódolói között közéleti személyiségek, hírességek is szerepelnek. Sean Connery és George Clooney is épp oly élvezettel fogyasztják, mint a sport, az irodalom, a zene és egyéb művészetek képviselői.