Életmód

3+1 könnyű nyári recept – a világhírű modell ajánlásával

A világhírű topmodell, Vámosi Viki két éve dietetikusnak tanul egy londoni egyetemen. Könnyű, finom és egészséges falatok a hazai és a külföldi divatbemutatók egyik legcsillogóbb modelljének ajánlásával.

 Bodzaital

(2 liter frissítő készítéséhez – azoknak, akik nem érzékenyek a virágporra)

  • 8-10 fej bodzavirág
  • kristálycukor ízlés szerint, mi 3-5 evőkanállal ajánljuk 
  • 2 citrom
  • 2 liter víz

Oldjuk fel a cukrot a vízben, majd tegyük bele az egész virágfejeket, óvatosan, hogy minden szirom és a virágpor is rajtuk maradjon. Alaposan mossuk meg és vékonyan karikázzuk fel a citromokat. Miután a citromkarikák is az üdítőbe kerültek, 2-3 órára – de akár egész éjszakára is – állítsuk az üveget vagy kancsót a hűtőbe. Szűrjük le az italt, mielőtt megkínálnánk vele a vendégeket.

Pikáns szendvics

(körülbelül 10 szendvicshez)

A finom magos kiflikre Vámosi Viki különleges krémet kevert, csupa friss hozzávalóból:

  • 25 deka túró
  • 1 doboz tejföl
  • negyed citrom leve
  • 1 kávéskanál mustár
  • 7 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 csokor snidling
  • friss, őrölt színes bors

Amikor mindent alaposan összekevertünk, tegyük a krémet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.

Dús kerti saláta

(4-6 személyre)

  • 2 fürt koktélparadicsom
  • 1 szál kígyóuborka
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csomag madársaláta
  • néhány levél jégsaláta
  • 1 csomag ruccola
  • 1 csokor metélőhagyma
  • néhány friss bazsalikomlevél
  • 1 csomag hónapos retek
  • néhány evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet

Viki hagyományos kerti zöldsalátát készített, amelyet kevés olajból, ecetből és sóból kevert öntettel kínált. A keverék különlegessége, hogy a piacon kapható friss saláták, zöld fűszerek és zöldségek komoly tárházát csempészte bele. A vitamindús saláta akár önálló fogás is lehet.

Taboulé

 

(4 személyre)

  • 50 deka kuszkusz
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál citromlé
  • fél kígyóuborka
  • 2 szem paradicsom
  • 12 darab ecetes gyöngyhagyma
  • 6 darab csemegeuborka
  • 1 csokor menta
  • 1 szem gránátalma

A kuszkuszt locsoljuk le az olajjal és a citromlével (az olaj és a citrom aránya ízlés szerint változtatható). Kockázzuk-karikázzuk fel az uborkát, a paradicsomot, a gyöngyhagymát és a csemegeuborkát, majd ezeket is keverjük a kuszkuszhoz. Ízlés szerint ízesíthetjük apróra vágott mentalevéllel. A tálat kínálás előtt néhány órára állítsuk hűtőszekrénybe. A kuszkusz még finomabb és gyönyörű lesz, ha friss gránátalmamagokkal szórjuk meg.

3+1 könnyű nyári recept - a világhírű modell ajánlásávalVilághírű topmodell a kertben. Ragyogó vasárnapot töltöttünk el Vámosi Vikivel, akit a Marie Claire olvasói már jól ismerhetnek: szerepelt divatfotóinkon és divatbemutatóinkon, régóta ad táplálkozási tanácsokat is nálunk. Viki két éve dietetikusnak tanul egy londoni egyetemen, a vidám piknikre a nyári vakációja alatt hívott meg bennünket. Könnyű, finom és egészséges falatok, a szezon legújabb dekorkiegészítői a hazai és a külföldi divatbemutatók egyik legcsillogóbb modelljének ajánlásával.

A Marie Claire júliusi száma mellé megveheted ezt a tengerészstílusú táskát piros vagy tengerészkék színben. Siess, mert csak limitált példányszámban kapható! Kihagyhatatlan alapdarab a nyárhoz!

3+1 könnyű nyári recept - a világhírű modell ajánlásával
3+1 könnyű nyári recept - a világhírű modell ajánlásával

 

Vagy nyerj kétszemélyes földközi-tengeri hajóutat Velencétől Rodoszig a Marie Claire minivel! További részletek a www.marieclaire.hu oldalon és a magazin júliusi számában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top