Életmód

Jin-jang módszer

Kiknek ajánlható?

Azoknak, akik a természetes módszerek hívei
Azoknak, akik életmód-változtatásra készülnek
Azoknak, akik jobban oda akarnak figyelni saját szervezetük jelzéseire

Mit érhetünk el vele?
Súlykarbantartást
Hosszú, életvitelszerű alkalmazás esetén jelentős súlycsökkenést
Csökkentheti a reumás, diabéteszes, érelmeszesedéses, csontritkulásos, allergiás, ekcémás panaszokat.

A módszer lényege
A távol-keleti táplálkozási elveknek megfelelően egyenlő, 50-50%-os arányban fogyasszunk jin és jang típusú ételeket. Ezzel helyreállíthatjuk szervezetünk felborult egyensúlyát, amely alapvetően eltolódott a jin típusú ételek fogyasztásának irányába. A jang típusú táplálékok azonban hosszabb időre elnyomják az éhségérzetet is, így segítségünkre lehetnek a súlycsökkentő étrend megvalósításában.

Feltételek, követelmények
Mindig figyeljünk arra, hogy szervezetünk mit kíván.
A meleg (jang) éghajlaton élők részesítsék előnyben a déligyümölcsöket, a kalóriaszegény dinnyét, a salátákat, a hideg italokat
A hideg (jin) éghajlaton élők fogyasszanak sült és főtt ételeket, káposztát, fejes salátát, céklát, zellert, sárgarépát

A diéta leírása
Amennyiben túlnyomó részben jang típusú ételekből választjuk meg étkezési fogásainkat, akkor hosszútávon jelentős súlycsökkenést érhetünk el.
A jang típusú ételek általános jellemzői: kemény vagy puha, de nem folyékony, sós, keserű, száraz, forró.
A jin típusú ételek általános jellemzői: hideg, nedves, folyékony, édes, tejszínes, zsíros, ropogós, illatos.

Receptek
Jang értékű élelmiszerek, amelyek a szervezetünk számára rendkívül hasznosak

Zöldségek: karfiol, brokkoli, cikória, endívia, fejes saláta, édeskömény, zöldbab, fejes káposzta, gyömbérgyökér, sárgarépa, fokhagyma, karalábé, vöröshagyma, pitypang, hónapos retek, János-retek, lila káposzta, zeller, spenót, kelkáposzta, póréhagyma

Gyümölcsök: hazai alma, sárgabarack, bogyós gyümölcsök, meggy, szilva, őszibarack

Húsok: szárnyasok, marhahús, vadhús

Halak: heck, hering, kaviár, rák, lazac, makréla, tonhal

Zsiradékok: növényi olajak

Italok: zöld tea, gyógynövénytea

Tejtermékek: kecskesajt, rokfort, camembert, túró, író

Vegetáriánus fehérjék: tökmag, szezámmag, szója, tofu, napraforgómag.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top