Életmód

Narancsbőr elleni diéta – 5 tuti tipp

A jojóeffektus, vagyis a hízás és a fogyás ördögi köre sajnos kedvez a narancsbőrnek. Épp ezért a diétádat is érdemes úgy kiválasztanod, hogy ne csak a ruhaméretedet csökkentse, hanem a bőröd felületét is kisimítsa.

Narancsbőr elleni diéta - 5 tuti tipp1. Kerüld a rohamdiétákat! A kiegyensúlyozatlan, túlzott önmegtartóztatást kívánó étrendek lehet, hogy rövid távon hatásosak, ám hamar azt veheted észre, hogy a „jojózók” táborát gyarapítod, vagyis azonnal visszaszeded a nagy erőfeszítéssel leadott kilókat. Válassz inkább kiegyensúlyozott, minden tápanyagot tartalmazó diétát, és fogyj fokozatosan, ám tartósan.

2. Takarékoskodj a sóval! A szervezet vízvisszatartása a narancsbőr nagy barátja: a szövetek közötti víz ugyanis még kijjebb nyomja a zsírsejteket, így a látvány egyre drámaibb lesz. Ha tehát meg akarsz szabadulni a testedben felhalmozott felesleges víztől, ne sózd agyon az ételeidet, és fogyassz olyan természetes vízhajtókat, mint az uborka vagy a dinnye.

3. Válogass a segítő ételek közül! A halhús ómega-3 zsírsavai hidratálják, rugalmasabbá teszik a bőrfelszínt. A zöldségek, gyümölcsök vitaminokkal töltenek fel. A citrusfélék és a paprika C-vitamin-tartalma serkenti a kollagéntermelést, így teszi feszesebbé a bőrödet. A tejtermékek kalciumtartalma segíti a fogyást, a teljes kiőrlésű gabonafélék pedig felpörgetik az anyagcserét, és hosszú időre eltelítenek.

4. Hagyd el az ártalmas ételeket! A zsíros és cukros ételek, amellett, hogy hizlalnak, az ártalmas szabad gyökök termelődését is segítik. A kávé és az egyéb koffeintartalmú italok (például a kóla) a nyirokrendszert terhelik. Az alkohol hizlal, és semmilyen hasznos tápanyagot nem tartalmaz – oldja viszont a gátlásaidat, ami azt jelenti, hogy hajlamosabb leszel túlenni magad. Az adalék anyagokat tartalmazó ételek méreganyagokat visznek be a szervezetedbe. A fehér kenyér és a fehér lisztből készült egyéb pékáruk vércukoremelő hatása inzulintermelésre, ezáltal pedig zsírraktározásra ösztönzi a szervezetedet. A sós rágcsálnivalók pedig a vízvisszatartást támogatják.

5. Próbáld ki a következő mintaétrendet:

Reggeli: teljes kiőrlésű gabonapehely 2,5 dl zsírszegény tejjel és egy marék bogyós gyümölccsel.

Ebéd: szendvics két szelet teljes kiőrlésű kenyérből, grillezett csirkemellel, sok uborkával.

Vacsora: grillezett hal barna rizzsel és egy nagy tál vegyes salátával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top