nlc.hu
Életmód
A brit nők lábukat adják a divatért?

A brit nők lábukat adják a divatért?

Nem számít a kényelem, sem a célszerűség, de még a kínzó lábfájdalom sem sok brit nő számára, ha olcsó, divatos cipőkről van szó - derült ki egy brit egészségügyi szervezet felméréséből.

A brit Pedikűr Szövetség (SCP) közlése szerint az angol nők több mint egyharmada vásárolt olyan cipőket az idei nyárvégi leárazásokon, amelyekről eleve tudták, hogy nem jó a lábukra – írja a Magyar Távirati Iroda. Egy kétezer ember körében végzett felmérés eredményei arról tanúskodnak, hogy a megkérdezettek 80 százaléka szenved a cipődivat „szorításától”. A nem megfelelő méretű lábbelik által okozott fájdalmak skálája a bütyöktől és tyúkszemtől egészen a repedezett sarokig és benőtt lábkörömig terjed.
Az is kiderült, hogy nem csak a nők, hanem a férfiak körülbelül egyötöde is hajlamos arra, hogy rossz méretű cipőbe kényszerítse a lábát. A különböző lábfájdalmakat már legalább egyszer megtapasztalt emberek 40 százaléka ráadásul sosem gondolt még arra, hogy panaszaival orvoshoz forduljon tanácsért.
„Sokunk számára nagy nehézséget jelent, hogy nemet mondjunk egy jó alkalmi vételnek vagy a legutóbbi divatőrületnek, de nem szabad elfelejteni, hogy a nem megfelelő méretű cipők megvásárlásával nem csupán a kényelmünket, hanem az egészségünket tesszük kockára” – figyelmeztetett Lorraine Jones, a szervezet egyik illetékese.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top