nlc.hu
Életmód
Ne vásárolj márkás ruhát!

Ne vásárolj márkás ruhát!

"Online divatkölcsönzés": ez lett az új varázsszó Ausztráliában, ahol a divatvilágot is sújtó válság egy új iparág fellendüléséhez vezetett.

A divatfüggő ausztrál nők a válság hatására kitalálták, hogyan követhetik lényegesen olcsóbban az aktuális trendet: újabban interneten bérlik, vagy használtan rendelik meg az áhított ruhákat.
„Óriásira nőtt az érdeklődés az utóbbi három hónapban. A jelek szerint a válság csodát tett az üzlettel” – idézi a Magyar Távirati Iroda Simonne Santana-t, Ausztrália első és legnagyobb divatkölcsönző honlapjának, a Love Me and Leave Me oldalnak az alapítóját.
Az online divatkölcsönző cég olyan márkák ruháit, cipőit és kézitáskáit kínálja elérhető áron, mint a Prada, a Louis Vuitton vagy a Chanel. Egy 1900 ausztrál dollárt (305 ezer forintot) kóstáló Prada-modell már 150 dollárért (24 ezer forintért) kibérelhető egy hétre, illetve 250-ért (40 ezer forintért) egy hónapra. Adele Juniper alkalmazott például évente legalább kilenc alkalommal bérel ruhát különleges eseményekre. Mint elmondta, az online kölcsönzéssel színesedik a ruhatára, ráadásul nem kevés pénzt is megtakarít.
Az idén boltot nyitott Stevie Dellamarta szerint – aki ausztrál sztártervezők (Willow, Kirrily Johnston, Camilla and Marc) darabjait forgalmazza – azonban a kölcsönzés még nem vált széles körben divatossá. „Bár úgy gondolom, hogy küszöbön áll a kölcsönzési forradalom, azért még nem köszöntött be a Kánaán. A kölcsönzés a következő években válik majd óriási iparággá” – jósolta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top