Életmód

Méregteleníts zöld ételekkel!

A zöldségek és gyümölcsök színe nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem a természet zseniális jelzőrendszere is egyben. A tápanyagok színkóddal rendelkeznek. Az étel színe ugyanis elárulja testünknek, hogy az adott eledel milyen tápanyagokat tartalmaz.
 Zöld – a legjobb méregtelenítő

 

Méregteleníts zöld ételekkel!A zöld színű zöldségek és gyümölcsök a legjobb méregtelenítők magas víz-, klorofill- és rosttartalmuk révén. A klorofill a zöld növényekben fotoszintézis útján keletkező pigmentanyag, ez adja a levelek zöld színét is. A klorofill tisztítja a vért, hozzájárul a máj hatékony működéséhez, és javítja a vérképet. Szinte kimossa a szervezetünkben felgyülemlett káros anyagokat, és ellensúlyozza a stressz, a dohányzás, az alkohol és az egészségtelen életvitel hatásait. A rák számos fajtája elleni küzdelemben is segít, és az érelmeszesedés gyógyítása szempontjából is kimagasló eredményeket mutat. Hatékonysága bizonyított még a cukorbetegség, az alacsony energiaszint, a csontritkulás megelőzésében és legyőzésében is.

Legfőbb forrásai:

brokkoli, spenót, zöldbab, kivi, saláta, uborka, zöldborsó, alga, zöld búzafű.

Tudtad?

A klorofill kémiai szerkezete rendkívül hasonlít az emberi vér hemoglobinjához. A hemoglobin az a pigment, amely a vér vörös színét adja. A különbség a klorofill és a vér között csupán annyi, hogy a klorofill magnéziumot, míg a vér vasat tartalmaz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top