Életmód

Nyugtalanító vita az új influenza elleni otás körül…

A TV2 Tények című műsorában elhangzott információk szerint az Infektológiai Szakmai Kollégium nem ajánlja a várandós nők és a 3-5 év közötti kisgyermekek beoltását az új influenza elleni vakcinával, mivel az oltóanyag véleményük szerint erre nem alkalmas.

A Kollégium úgy véli, hogy a babát várókat inkább vírusellenes szerekkel kellene kezelni, ezekből azonban kevés áll rendelkezésre. A szakmai szervezet ugyanakkor ajánlja a felnőttek oltását.

Az Egészségügyi Minisztérium – közlése szerint – még nem kapott hivatalos állásfoglalást az ügyben, de az országos tisztifőorvos hétfőre összehívta a pandémiás bizottságot, amelynek ülésén többek közt a várandósok oltását is megvitatják.

A terhes nők és kisgyermekek új influenza elleni oltása eddig is a viták kereszttüzében állt. A háziorvosok is megosztottak a kérdésben, s az internetes fórumok és szavazások tanúsága szerint a terhesek és kisgyermekes szülők körében viszonylag kevesen vannak, akik szeretnék beadatni maguknak vagy gyermeküknek az oltást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top