Életmód

Fogyaszt, izzadásgátló és még a korpától is megszabadít

Korábban citrancsnak nevezték, és nemcsak leve és húsa, hanem héja és magja is hasznos, mi az? A grapefruit, amelynek fanyarkás ízével érdemes megbarátkoznod, ha fogyni akarsz, vagy a meghűléstől tartasz.

Enzimjei segítik az állati zsírok lebontását, így a diéta kiváló kiegészítője lehet ez a gyümölcs. Akkor is érdemes naponta egyet-egyet elfogyasztani belőle, ha a koleszterin-szinted miatt aggódsz. A vírusok ellen is bevetheted, hiszen bioflavonoidjai különösen hatásosak – elsősorban a herpeszvírusok, és a légúti betegségeket okozó vírusok ellen lehet csodafegyver ez a citrusféle. A meghűléses betegségektől óv a benne levő A- és C-vitamin is, ez utóbbi ráadásul a bőr kollagéntermelését serkenti, s így feszességét óvja. A grapefruit héjából kivont illóolaj a narancsbőr, és a zsíros, problémás bőr kezelésére alkalmas. Magjának kivonata viszont erőteljes baktérium- és vírusölő hatással rendelkezik, de izzadásgátlóként, szájvízként, vagy a korpás fejbőr gyógyszereként is beválik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top