Életmód

Kifogyhatatlan rostforrás – egyél belőle minden nap!

A rostokban gazdag táplálkozás a teljes szervezet egészségét óvja, és még a fogyókúrában is segít. Az a gyümölcs pedig, amelyből rengeteg rosthoz juthatsz, egészen biztosan ott van a kamrádban!

Az egészséges, piros almákban rengeteg található a pektin nevű rostanyagból, amely vízben oldódik, ám jó része feldolgozatlanul kerül ki a szervezetből. Ezáltal segíti a méregtelenítést, de abban is szerepet játszik, hogy sokáig jóllakottnak érezd magad. A bélbaktériumok az alma pektintartalmát átalakítva egy a bélnyálkahártyák felületét védő anyagot hoznak létre: ez az oka annak, hogy a gyümölcs a hurutos hasmenésnek és a székrekedésnek egyszerre lehet kiváló ellenszere.

A rostok a koleszterinszint csökkentésére is képesek, mivel az elfogyasztott koleszterin egy részének felszívódását akadályozzák. Emellett a daganatos megbetegedések kivédésében is segítenek, mivel képesek megkötni, és a szervezet elhagyásakor „magukkal vinni” egyes rákkeltő anyagokat, például a szennyezett levegőben található nehézfémeket. S ha mindez még nem volna elég: a rostban gazdag gyümölcs a vércukorszint egyensúlyban tartásához is hozzájárul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top