1. Energia a pohárban: a tej a kalcium és a fehérjék kiváló forrása. Ha fogyni szeretnél, válaszd a zsírszegény változatot, ha tejcukor-érzékeny vagy, a laktózmenteset, ha pedig megengedhetsz magadnak némi „kilengést”, akkor a különösen finom teljes tejet.
2. Változatosság az asztalnál: a spárga tojással kiváló példa a fehérjék, szénhidrátok és a többi hasznos tápanyag tökéletes kombinálására. Ugyanilyen kiváló kombináció még a tészta csicseriborsóval, a tonhalsaláta főtt burgonyával, valamint a zöldséges pizza, barna rizs vagy kuszkusz.
3. Finomságok a kertből: érdemes minél többször fogyasztanod babot, zöldbabot és zöldborsót. Ha fagyasztva, vagy konzervben vásárolod, akár nyersen is csemegézhetsz belőlük, de főzve, párolva is beválnak köretnek és főételnek.
4. Vitamin a desszertes tálkában: ha túl kevés gyümölcsöt fogyasztasz, csinálj belőle desszertet! Legyen az utolsó fogás például gyümölcssaláta, amit akár egy gombóc fagylalttal is megbolondíthatsz.