Életmód

Megvéd a meghűléstől és megszabadít a narancsbőrtől, mi az?

A reggelihez elkortyolt frissen facsart narancslé a téli betegségek kivédésének remek eszköze. De hitted volna, hogy ez a finom gyümölcs a narancsbőrtől is képes megszabadítani?

A C-vitaminbombaként számon tartott frissen facsart narancslé közismerten jó fegyver a téli nátha, influenza ellen. De nemcsak a C-vitamin segít ebben a finom reggeli italban: A-vitaminja a légzőszervek nyálkahártyáit óvja. Antioxidáns hatású karotinoidjai és flavonoidjai a daganatos betegségek megelőzésében segítenek, de az idegeket is megnyugtatják és az erek egészségét is védik. Fitoösztrogén-tartalma, azaz a benne levő, női nemi hormonokhoz hasonló anyagok a hormonrendszer egyensúlyának megőrzésében játszanak szerepet. A narancs ezen kívül serkenti az emésztést, javítja az étvágyat, és erősíti a gyomrot.

De nemcsak leve, hanem illóolaja is hasznos – ezt természetesen külsőleg kell alkalmaznod, fürdővízhez, masszázsolajhoz keverve. Az illóolaj felkelti az önbizalmat, az életerőt, jó hangulatba ringat, ezen kívül erősíti az immunrendszert, és a bőrt is feszesíti: nem véletlen, hogy narancsbőr ellen is sikerrel alkalmazzák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top