Életmód

Gondoskodás a mindennapokban

Egy apró figyelmesség, szeretetteljes gondoskodás mindenkinek jól esik, de a rohanó hétköznapokban gyakran elfelejtkezünk erről és egyszer csak azt vesszük észre, hogy nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, alig-alig találkozunk barátainkkal, rokonainkkal. Az alábbiakban néhány tippet adunk, hogy miként csempészd vissza a gondoskodást a mindennapokba.

Csészényi gondoskodás – Neked!

Ha saját magadnak nem adod meg a gondosodást, kimerült vagy és stresszes, bizony másokról is nehezebben gondoskodsz.

Add meg a módját, hogy naponta több rövid szünetet is beiktass, megmozgasd elgémberedett hátadat és végtagjaidat, pihentesd a szemed.

Legyél következetes! Ha rendszeres időközönként tartasz pihenőket, sokkal kisebb az esély rá, hogy a munka hevében elmulasztod őket.


Csészényi gondoskodás
a párodnak – A figyelmességen van a hangsúly!

Ahhoz, hogy éreztesd vele, hogy milyen fontos számodra, a mindennapi figyelmességek, problémáinak és örömeinek észrevétele és az ebben való osztozás sokkal többet jelent, mint egy drága ajándék. Egy kimerítő nap utáni frissítő masszázs, egy szombat délelőtti lustálkodáshoz ágyba vitt reggeli kávé és pirítós mind olyan apró, jóleső gesztus, amivel érezteted vele, hogy szerető gondoskodással veszed őt körül.

Csészényi gondoskodás a barátoknak

Mindenki elfoglalt és már hónapok óta nem tudtok összehozni egy baráti találkozót? Ráadásul mindegyikőtök a másiktól várja a kezdeményezést? Legyél te a kezdeményező, ne csinálj ebből elvi kérdést! Még ha egy kicsit több energiabefektetést is igényel, egy jó hangulatban, sok nevetéssel és beszélgetéssel töltött találkozó után annyi energiával töltődsz majd fel, aminek a hangulata még napokig elkísér és feledteti a szervezés okozta plusz fáradságot.

Ráadásul nem kell feltétlenül arra törekedned, hogy olyan időpontot találj, ami mindenkinek megfelel. Hidd el, a barátaidnak az is nagyon jól fog esni, ha spontán felhívod őket és beültök aznap egy kávéra beszélgetni.

Gondoskodás a mindennapokban

Csészényi gondoskodás a szülőknek

Lepd meg őket azzal, hogy hétköznap felugrasz egy kávéra, amikor nem is remélik. Valószínűleg ritkán látnak, már felhívni sem mernek, mert félnek, hogy munka közben zavarnak, így igazán nagy örömet okozol, ha előzetes szervezés nélkül meglátogatod őket.

Mikor lapoztátok fel utoljára a családi fotóalbumot? Idézzetek fel a képek segítségével megannyi szép közös emléket, családi történetet.

Csészényi gondoskodás a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak

Sajnos sok család és idős ember él napjainkban rendkívül nehéz körülmények között. Számukra egy kis törődés és odafigyelés sokkal többet jelent, mint sokan gondolnák. A Csészényi gondoskodás program keretében most te is könnyedén segíthetsz, így segítségeddel azokhoz is eljut a gondoskodás melege, akiknek igazán nagy szükségük van rá.

Bővebb információk: www.cseszenyigondoskodas.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top