Életmód

Segítsünk együtt! Csészényi gondoskodás program

A Douwe Egberts Omnia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egymással összefogva nagyszabású kezdeményezést indít útjára "Csészényi Gondoskodás program" címmel, hogy a téli hónapokban közösen segítsenek azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van a gondoskodásra.

Egy csészényi gondoskodás mindenkinek jól esik

Segítsünk együtt! Csészényi gondoskodás programA hideg téli hónapok beálltával egyre kevésbé szeretünk kimozdulni, a sokszor letargikus idő elől meleg otthonainkba húzódunk. Ilyenkor igazán jólesik, ha otthon szerető gondoskodás fogad bennünket.

Vannak azonban olyan családok és idős emberek, akik olyan nehéz körülmények között élnek, hogy a téli hónapokban igazán nagy szükségük van a gondoskodó figyelemre, segítségre. Ezért döntött úgy a Douwe Egberts Omnia, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve hagyományteremtő programot indít, hogy segítsen.

Csészényi gondoskodás program

A program egyik célkitűzése, hogy közösségi megmozdulásokkal, kiseseményekkel, önkéntes napokkal hívja fel a közfigyelmet a gondoskodás fontosságra, s arra, hogy figyelő gondoskodással forduljunk a környezetünkben élőkhöz.

A programot ezért különleges esemény indítja november 5-én, a városligeti műjégpályán: elkötelezett máltai önkéntesek, lelkes fiatalok és idősek egymással összekapaszkodva, fáklyákat tartva hoznak létre egy egyedi fényüzenet, így hívva fel a figyelmet a társadalmi fontosságú üzenetre. Gyere el és csatlakozz te is!

A Douwe Egberts Omnia emellett a vásárlókkal közösen segít: a megvásárolt „Csészényi gondoskodás” emblémával ellátott kávék utáni adományokkal juttat egy kis melegséget a leginkább rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül.

Lelki szükséglet

A szeretetszolgálat önkéntesei az adományokat sok esetben a mindennapi munkájuk folyamán rendkívül fontos kapcsolatteremtés elősegítésére használják fel. S hogy miért jelent ez nagy segítséget? Egy kávé mellett beszélgetni sokaknak a természetes napi programok közé tartozik. Egy rövid kikapcsolódás, ami néhány percre feledteti a tornyosuló gondokat. Ezt a légkört megteremtve az önkéntesek könnyebben el tudnak beszélgetni a nehéz szociális körülmények között élőkkel azokról a súlyos problémákról és nehézségekről, amelyekről senki sem beszél szívesen.

Segítsünk együtt!

A Douwe Egberts Omnia 2009. november 1. és 2010. január 31. között minden csomag „Csészényi Gondoskodás” program emblémával ellátott kávé megvásárlása után a feltüntetett mennyiségű, de legalább két csésze kávét adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Figyeld az együttműködés emblémájával ellátott termékeket, hogy a lehető legnagyobb támogatás juthasson a rászorulóknak!

Az összegyűlt adomány nagyságáról, a felhasználásról és a programról itt találhatsz bővebb információkat: www.cseszenyigondoskodas.hu

Segítsünk együtt! Csészényi gondoskodás program

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top