Életmód

3 finomság, hogy már ma éjjel jobban aludj!

Ha nehezen alszol el, ne nyúlj azonnal az altatóhoz! Van néhány olyan finomság, amelyeket lefekvés előtt fogyasztva sokkal könnyebb lesz az álmod.

1. Egyél egy tányér salátát! A saláta leveleinek letörésekor keletkező tejnedv egy gyenge bódító hatású anyagot, laktucint tartalmaz: ez az anyag álmosít és ellazít. Épp ezért a legjobb vacsora egy nagy tál saláta: nem hizlal, nem terheli meg a gyomrot, ráadásul a feszültséget is oldja.

2. Igyál teát (vagy tejet) – mézzel! A méz egyik természetes összetevője az úgynevezett orexin, amely szintén ellazítja, és előkészíti az alváshoz az agyat. A tea természetesen koffeinmentes legyen:  például gyümölcstea, vagy nyugtató citromfűtea. A mézes tej még ennél is jobb választás, mivel tele van szintén nyugtató hatású triptofánnal.

3. Zárd a napot egy kis zabkásával! A zab vitaminjai és ásványi anyagai képesek regenerálni a napi feszültségtől megtépázott idegeket. A zabkását, zabpelyhet akár egy kis mézzel is fogyaszthatod, így kihagyhatod a tévé előtti csokit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top