Életmód

Adu ász a tányérodon: karcsúsít és megvéd az öregedéstől!

A búzacsírában szinte minden tápanyag megvan, amire a szervezeted csak vágyhat: segíti az anyagcserét, és még az idő előtti öregedést is megakadályozza.

A búzacsíra valóságos csodafegyver a tányérodon: rengeteg benne az erőteljes antioxidáns hatásáról ismert E-vitamin, amely megakadályozza a sejtek idő előtti öregedését, és véd a szabad gyökök egyéb károsító hatásai ellen, épp ezért a daganatos betegségek megelőzésében is szerepet játszhat. Egészséges zsírsavakban is bővelkedik, amelyek a szív és az érrendszer egészségéről gondoskodnak. Lecitin-tartalma ráadásul csökkenti a vér koleszterinszintjét: egy amerikai kutatás szerint azoknál a magas koleszterinszinttel élő embereknél, akiknek napi 20 g búzacsírát adtak a táplálékukhoz, 3 hónap után 7 százalékkal alacsonyabb koleszterinszintet mértek

Vitaminjai, nyomelemei is a kiegyensúlyozott fogyókúrás étrend egyik fontos összetevőjévé teszik: a molibdén például a szénhidrátok és a zsír energiává alakításában játszik szerepet, a foszfor az összpontosításra való képességet segíti, de kalcium és vas, illetve a B-vitamincsalád tagjai is megtalálhatók benne. Fehérjetartalma szintén értékes táplálékká teszi, az ételeinkhez adva pedig arról is gondoskodik, hogy a  tápanyagok optimális módon szívódjanak fel a szervezetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top