Életmód

Fényüzenet a gondoskodásért!

Több mint ezren gyűltek össze a Városligetben, hogy egymással összekapaszkodva, fáklyákat tartva hozzanak létre egy egyedi fényüzenet, így hívva fel a figyelmet arra, hogy különösen a téli hónapokban igen nagy szükség van a gondoskodásra!

A hideg idő sem tántorította vissza azokat a lelkes máltai önkénteseket, nyugdíjasokat, egyetemistákat és nagycsaládokat, akik azzal a céllal látogattak ki november 5-én a városligeti műjégpályára, hogy égő fáklyákat tartva egyedi fényüzenetet hozzanak létre a Gondoskodás Csészéjének megformálásával.

Az résztvevők egyre csak gyűltek, a figyelemfelkeltő esemény további érdeklődőket vonzott, akik szívesen csatlakoztak, hogy minél fényesebb üzenetet hozzanak létre, s végül több mint ezren formálták meg a fényes alakzatot.

Ezzel az eseménnyel vette kezdetét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Douwe Egberts Omnia által indít Csészényi gondoskodás program, mely a téli hónapokban közösségi megmozdulásokkal, kiseseményekkel, önkéntes napokkal hívja fel a közfigyelmet a gondoskodás fontosságra, s arra, hogy figyelő gondoskodással forduljunk a környezetünkben élőkhöz.

Fényüzenet a gondoskodásért!

A Douwe Egberts Omniával ezenkívül te is segíthetsz: minden megvásárolt „Csészényi gondoskodás” emblémával ellátott kávé után minimum két csésze kávéval a Máltai Szeretetszolgálatot támogatod, s rajtuk keresztül azokhoz is eljuttatsz egy kis melegséget a téli hónapokban, akiknek igazán nagy szükségük van a gondoskodásra.

Ha kíváncsi vagy a rendezvényen készült fotókra és hogy eddig mennyi adomány gyűlt össze, vagy szívesen részt vennél a máltai önkéntes napokon, látogass el a www.cseszenyigondoskodas.hu oldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top