Életmód

Hamam és Razul: tisztulni és megtisztulni

Bár a keleti fürdőkultúra minden wellness alapja, éppen a hagyományhűség és a szertartásosság hiányzik ma a legtöbb wellness központból és élményfürdőből. Ha úgy érzed, valami igazán eredeti és ősi rituáléra vágysz, Sárváron megtalálod: a Spirit Hotel huszonkét medencés fürdőtere olyan, akár egy palotabelső, mesebeli élménymedencéi török és óegyiptomi évezredek hagyományát keltik életre. Természetes fény járja át, üvegkupolája alatt baldachinos ágyakban pihennek a fürdőzők, körülöttük muszlimfüggönyök lebegnek, s mindezt az álomszerű szépséget csak fokozza a Spirit két büszkesége: a Hamam és a Razul.
Hamam és Razul: tisztulni és megtisztulni

A hamam – a hajdani törökfürdő – kiemelt kulturális intézmény volt, nemcsak a gyógyulás szentélye, de társasági helyszín is, fórum, ahol a fürdőzők megoszthatták egymással ügyes-bajos dolgaikat. Lényege mégis a rituális megtisztulás volt, és ugyanez ma is. A hűvösebbtől a melegebb medencék felé haladva a fürdőzőt a hamam mester olivaolajos szappanozással, erőteljes masszázzsal és melegítő öblítéssel készíti fel a testi-lelki átlényegülésre.

Hamam és Razul: tisztulni és megtisztulni

A hamam ugyanis nemcsak hely: alkalom is, amelyben tényleg kiszakadhatsz a megszokott ritmusból és napi gondból, és átadhatod magad a teljes nyugalomnak.

Hamam és Razul: tisztulni és megtisztulniA razul, ha lehet, még régebbi korokba repít vissza.

Ez az óegyiptomi gyökerű kezelés a gyógyiszappakolást ötvözi a gőzfürdő hatásával. A gyógyulás, megtisztulás érzését a gyógynövények gőze erősíti.

A tisztulás itt is – a hagyománynak megfelelően – valóságos ceremónia, amely serkenti a keringést, stimulálja az immunrendszert, méregteleníti a testet, szépíti a bőrt és erőteljes ellazuláshoz vezet.

Ha számodra a wellness nemcsak fürdés, hanem megtisztulás is, a Spiritben minden lehetőséget megkapsz ahhoz, hogy megtaláld az igazi összhangot, s a belső csendet.

A valódi békét, amihez a legtöbb wellness fürdőben hiányzik a megfelelő helyszín s a hagyománytisztelő rituálé.

További információk!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top