Életmód

Ideje elkezdeni a karácsonyi diétát?

Brit kutatók szerint számtalan nő kezd november elején diétázni a szigetországban annak érdekében, hogy a karácsonyi időszakra megfelelő formába hozza magát. Igaz, az ünnep előtt fogyókúrázó nők jelentős része december végén egészen rövid idő alatt visszaszedi a leadott kilókat.

A British Lion Eggs által megrendelt – a kiegyensúlyozott étkezést és a rendszeres tojásfogyasztást népszerűsítő – kutatás eredményei szerint brit nők ezrei kezdik meg november első hetében szokásos karácsony előtti fogyókúrájukat. A 3000 nő részvételével készült felmérés szerint tízből hat nő szeretne súlyfeleslegének legalább egy részétől megszabadulni, hogy a karácsonyi partikra beleférjen az ünnepi ruhákba. Ráadásul a megkérdezettek 14 százaléka tudatosan kisebb ruhát vásárol az ünnepekre, hogy ezzel is fogyókúrára ösztönözze önmagát, igaz, ezek fele közvetlenül a nagy nap előtt kénytelen egy megfelelő méretű ünneplőt is beszerezni.

Visszajönnek a kilók

Bár a szakértők szerint hosszútávon a kiegyensúlyozott, napi háromszori étkezés lehet célravezető az ideális testsúly elérésében, de a válaszadóknak csak 71 százaléka fog bele – saját bevallása szerint – az egészséges táplálkozást biztosító diétába. A megkérdezettek négy százaléka a reggelit tervezi kihagyni, míg tízből egy hölgy az alkalmi étkezésékkel kíván felhagyni.

A kemény munka és a sok befektetett energia ellenére a karácsony előtt rendszeresen diétázó nők 21 százaléka az ünnepek alatt, további 17 százaléka pedig legkésőbb az új év elejére visszaszedi a leadott kilókat.

Mi végett a nagy felhajtás?

A kutatás szerint a megkérdezett hölgyek 56 százaléka egyébként is szeretne megszabadulni súlyfeleslegétől, és úgy érzi, megfelelő célkitűzés lehet karácsonyra a vágyott alak elérése. Mindazonáltal a többség (62%) az ünnepek alatti és így a céges rendezvények alatti magabiztosabb megjelenés és fellépés érdekében kezd fogyókúrázni. Minden tizedik hölgy viszont csak azért diétázik, hogy az év végi vállalati rendezvényen jó benyomást tegyen egy bizonyos férfi kollégára…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top