Életmód

Megdöbbentő! Heti 252-szer kritizáljuk a testünket

Egy brit kutatás arra az eredményre jutott, hogy a nők minden héten átlagosan 252-szer ócsárolják magukat a vonalaik miatt.

A felmérésben részt vevő 100, 35 és 69 év közötti nő azt a feladatot kapta a kutatóktól, hogy mindannyiszor nyomják meg a náluk levő kis számláló gombját, amikor aggódni kezdenek az öregedés miatt. Hét nap alatt átlagosan 252-szer pittyent a számláló. A Loose Women nevű tévéműsor házigazdája, az 59 éves Sherrie Hewson valóságos rekordot állított fel: 1400-szor nyomta meg a gombot. Az eredmény sokkolta – ő úgy gondolta, hogy a hét végére 3000 fölötti értéket lát majd a kijelzőn.

A műsorvezető hozzátette: „mindez rávilágít, hány nőnek okoz problémát ez a kérdés. Aki azt hiszi, hogy egyedül van a gondjaival, elég, ha meghallgat másokat is. Annyian vagyunk, hogy kell lennie egy közös nevezőnek, amely mentén összefoghatunk, és változtathatunk ezen. Változtathatunk magunkon.”

A teszt ötletgazdái Irene Estry életmód-tanácsadó és Emma Kenny pszichológus voltak, akik azt szerették volna megtudni, hogy a szépségközpontú társadalom milyen mértékben gyakorol nyomást a nőkre, és milyen mértékben löki őket a fiatalosság mindenáron való megőrzése irányába.

Emma Kenny szerint: „ezért emelkedik a lelki problémákkal, például evészavarokkal küzdők száma.” Egy másik résztvevő, az 53 éves Paula Hesson, aki 845-ször nyomta meg a szerkezet gombját, azt nyilatkozta: „Láthatatlannak érzem magam. A társadalom a fiatalabb, szebb embereket favorizálja…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top