Egy amerikai internetes biztosítási portál nemrég közölte azoknak az ételeknek a tízes listáját, amelyeket különösen veszélyes a volán mögött ülve fogyasztani. Olyanok is vannak közöttük, amelyekről első látásra el sem tudjuk képzelni, hogyan eheti őket valaki vezetés közben – a tengerentúli baleseti statisztikák azonban mégis azt mutatják, van olyan sofőr, aki megpróbálkozik velük. Íme a tízes lista:
1. Kávé: forró, könnyen kiömlik, a sofőr pedig ilyenkor elveszti az uralmat a jármű fölött.
2. Forró leves: bár hihetetlenül hangzik, mégis van, aki levest szürcsöl az autóban. Egészen addig, amíg ki nem ömlik…
3. Taco: minden falatnál a széthullással fenyeget, valóságos disznóólat csinálva a kocsiból.
4. Chili: ahogy a leves, úgy a chili kanalazását is nehéz elképzelni, pedig a statisztikák szerint bevett gyakorlat. De ha kiborul…
5. Hamburger: a zsíros ujjak megcsúszhatnak a kormányon.
6. Rablóhúsok: a pálcika extra veszélyforrást jelent egy koccanásnál.
7. Rántott csirke: még zsírosabb, mint a hamburger.
8. Lekvárral vagy krémmel töltött fánk: lehet úgy beleharapni, hogy ne fröccsenjen szerteszét a töltelék?
9. Üdítőitalok: könnyen kiömlenek, a szénsav pedig az orrunkba mehet, egy pillanatra elhomályosítva a látásunkat.
10. Csokoládé: megolvad a kezünkben, összekenjük, és csúszóssá vagy épp ragacsossá tesszük vele a kormányt.