Életmód

A fejfájás 4 lehetséges oka

A fejfájás okát néha nagyon nehéz megtalálni. Mutatunk 4 lehetséges "bűnöst".

1. Hormonok

Sok nőnek ismerős a menstruáció, a várandósság, avagy a menopauza környékén jelentkező fejfájás. Mivel ezt a hormonális változások váltják ki, sajnos kezelni is nehéz – legfeljebb annyi a pozitívum benne, hogy viszonylag jól megjósolható, mikor jelenik meg.

2. Alváshiány

A rossz alvás és a túlzott fáradtság sokaknál egyenes út a kínzó fejfájáshoz. A megoldás: pihenés és rendszeresség. Ez pedig azt is jelenti, hogy a hétvégén se kelj fel sokkal később, mint a hétköznapokon, nehogy megzavard a szervezet biológiai óráját.

3. Ételek és italok

A csokoládé, a sajt, a sertéshús vagy a földimogyoró az arra érzékenyeknél éles fejfájást válthat ki, de a vörösbor és a kávé is lehet a bűnös. Érdemes egy darabig felírni, mit ettél és ittál, mielőtt hasogatni kezdett a fejed.

4. Rossz tartás

A merev nyak és a felhúzott vállak akár állandósíthatják is a fejfájást. Épp ezért érdemes odafigyelned rá, hogy munka közben is jó legyen a testtartásod. Ha nagyon „beállt” a vállad, időnként menj masszőrhöz, vagy fordulj gyógytornászhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top