Életmód

A hibátlan bőr titka: kakaó!

Vajon melyik az a különösen egészséges anyag a kakaóban, a teában és a vörösborban, amelyiktől egészségesebbek lesznek az ereid és szebb a bőröd?

Az epikatekin nevű, antioxidáns hatású flavonoid, amelyik a kakaóban, a teában és a vörösborban is megtalálható, segít megőrizni az erek rugalmasságát. Ettől csökken a vérnyomás, ám a vér egészségesen, erőteljesen áramlik a szívbe és a többi szervbe, többek között a bőrbe is.

Egy amerikai tanulmányban az epikatekinben gazdag kakaót naponta fogyasztó hölgyek 12 hét múlva a bőr javuló állapotáról számoltak be, valamint arról, hogy az ital a napégéstől is megóvta őket. A kutatók mindezt azzal magyarázták, hogy a bőr jobb vérellátása javította ennek a létfontosságú szervnek a tápanyag- és oxigénellátását, így egészségesebbé, feszesebbé varázsolta a hölgyek arcát. Ezen kívül megvédte a bőrt a szövetkárosító szabad gyökök ártalmas hatásától, ezért nem tudtak a napsugarak ártani a kísérleti alanyoknak. (Mindez persze nem mentesít sem a fényvédő krémek használatától, sem pedig a mértékletes napozástól!)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top