Életmód

A céloktól Madridig

Ön már kitűzte célját, hogy mit szeretne elérni a munkájában vagy a családjával, mondjuk egy év múlva? És három vagy négy év múlva? Esetleg ennél is hosszabb távon?

A céloktól MadridigAhány ember, annyi cél

A céljaink sokfélék lehetnek. Kisebbek, nagyobbak, elérhetetlennek tűnők és könnyebben elérhetőek. Lehet ez egy régóta vágyott táska vagy egy gyerekkori álmot valóra váltó, egzotikus utazás, esetleg egy új hűtő a konyhába. Vagy másnak egy családi vacsora egy különleges étteremben, egyhónapos külföldi nyelviskolai kurzus vagy csak szeretné egy kicsit felújítani a ruhatárát. De vannak, akiknek az a célja, hogy legyen megtakarításuk, hogy bármikor megvalósíthassák céljukat.

Tenni jó

Valljuk be, hogy legtöbbször jó érzés egy értelmes célért tenni, és mindig jó örülni, amikor azt elértük. Remek dolog, amikor látjuk, hogy sikerült legyőzni valamilyen akadályt. Nagyszerű érzés, amikor okosan megoldunk valamilyen előre nem látott problémát. És akár egy önbizalommal teli, elégedett mosoly is kiül néha az arcunkra, amikor önmagunk korlátait győzzük le valamilyen célunk elérése felé vezető úton.

Irány Spanyolország!

A céloktól MadridigNézzünk egy példát!, Ha spanyolul szeretnénk megtanulni, akkor rá kell vennünk magunkat, hogy elmenjünk nyelvkönyvet vásárolni. Kis mosoly, amikor megtettük. Aztán arra, hogy a sok nyelvtanár és nyelviskola közül kiválasszuk magunknak a legjobbat. Elégedetten nyugtázzuk, de természetesen nem dőlünk hátra. Rendszeresen látogatni kell az órákat, és elkészíteni a házi feladatokat. Minden sikeres feladatmegoldás egy piros pont az önbizalmunknak. A nagy jutalom ezeken felük az, ha el is utazunk a végén egy hónapra Spanyolországba, hogy próbára tegyük tudásunkat.

Segítsünk magunknak

Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, néha segítségre van szükségünk. Gyakran anyagi feltételei vannak a célok megvalósulásának. Ha belépünk a Raiffeisen Rendszeres Megtakarítási Programba, és rendszeresen használjuk bank- kártyánkat, akkor minden vásárlással közelebb juthatunk céljaink eléréséhez.

Sok sikert, vagy ahogy Madridban mondják: Buena suerte!

További információk: www. megtakaritok.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top