Életmód

Mindennapi vásárlásaink

Szinte észre sem vesszük, milyen gyakran vásárolunk. Azonban ha veszünk valamit, nem mindegy, hol és mennyiért tesszük. Sőt! Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a vásárlás során akár meg is takaríthatunk!

Mindennapi vásárlásainkEgy hét – sok vásárlás

Nyugodtan mondhatjuk: a vásárlás életünk részévé vált. Ön például gondolta volna, hogy egy átlagos bevásárlás alkalmával nagyjából 15-20.000 termékkel találkozik? Egy nap, az élelmiszerboltban való körsétánktól, a munkahelyi kávéautomatáig átlagosan 5-6 vásárlási helyzettel találkozunk. Ez azt jelenti, hogy egy hét alatt 3-35 helyzetben veszünk ki pénzt a zsebünkből. Soknak tűnik, pedig nem az, vessünk csak egy pillantást egy átlagos hétre!

Reggel elmegyünk a boltba, hogy friss kenyeret, tejet, zöldséget vásároljunk a családnak. Azután amikor munkába indulunk, jegyet veszünk a buszra, esetleg újságot. A munkahelyen iszunk egy kávét, vagy egy üdítőt az automatából. Természetesen az ebéd nem maradhat el. Délután hazafelé elintézzük a napi bevásárlást, netán meglepjük magunkat egy csokival. Este esetleg mozi vagy koncert vagy egy kis sportolás.

Aztán jön a hétvége. Mondjuk elutazunk kirándulni a családdal. Útközben tankolunk – a gyerekeknek kell a rágcsálni- és innivalót venni. Ebéd után megnézünk egy múzeumot, vagy felfrissítjük magunkat egy wellness-fürdő élménymedencéjében.

Mindennapi vásárlásaink

 
Vásároljunk olcsóbban!

Mint sokminden mást, vásárlási szokásainkat is átalakítja az internet. Interneten vásárolni szinte mindig olcsóbb, mint a hagyományos úton. Repülőjegyet, műszaki cikket, cipőt, ruhát, háztartási eszközt, utazást vagy akár élelmiszert is rendelhetünk. Ma már az internetes bevásárlás is egyszerű és biztonságos, hiszen a komoly védelmekkel látják el az online boltokat és online fizetési módokat. A bankkártyaszám megadásáva történő netes vásárlásokhoz dombornyomott bankkártya szükséges, amit minden banknál igényelhetünk. Az internet abban is sokat segít, hogy könnyebben és gyorsabban megtaláljuk, hogy a keresett terméket hol kaphatjuk meg a legjobb áron.

Egy vásárlás – két haszon

Vásárlásaink során fizethetünk: készpénzzel vagy bankkártyával. Ha a szokásos vásárláson felül vannak rövidebb vagy hosszabb távú céljaink is, akkor a bankkártyás vásárlásnak komoly előnye van a készpénzessel szemben. Ha csatlakozunk a Raiffeisen Rendszeres Megtakarítási Programhoz, akkor minden bankkártyahasználat után bankszámlánkról automatikusan félreteszünk 500 forintot megtakarítási számlánkra, így gyarapszik megtakarításunk. Reformkonyha otthon, nyelvtanfolyam vagy valami más az Ön célja? Csatlakozzon a Raiffeisen Rendszeres Megtakarítási Programhoz, használja bankkártyáját minél többször, és megtakarításából megvalósíthatja céljait!

További információk: www. megtakaritok.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top