Életmód

Vásároljunk okosan!

A tudatos vásárlás már spórolásnak számít? Nem feltétlenül, gondoljunk csak a telefon előfizetésünkre, vagy az internetvonalunkra. Vélhetően mindkettőnél figyelembe vettük az árat, miért ne tennénk ugyanezt egy élelmiszerboltban? Pár tipp, hogyan fogjuk meg a pénzt mindennapi bevásárlásaink során.

Vásároljunk okosan!Ha belépünk egy élelmiszerboltba, azonnal az ínycsiklandozó pékáruk kellemes illatát érezzük a levegőben. Szemünk magasságában pedig a marketingesek szentírása szerint éppen a kategóriájában legdrágább termékek vannak elhelyezve (nem beszélve a kisgyerekek vágyait felcsigázó édességekről a pénztár előtt). Az élelmiszerboltokban a termékeket nagy gonddal helyezik el oly módon, hogy minél több ingert érezzünk bevásárló kosarunk megtöltésére.

Vásárlás közben jön meg az étvágy

Ha az ember éhes, ösztönösebben vásárol, míg jóllakottan tudatosan követheti előre meghatározott útvonalát a polcok között. Igen, az élelmiszerboltok csábító ingerei ellen a legjobb védekezés, ha nem kopogó szemekkel megyünk vásárolni. Akár az esti vacsorához készülünk elő, vagy hétvégi nagybevásárlást tartunk, látványosan kevesebbet költhetünk, ha éhségünk nem írja felül céljainkat. 

Elő az akciós újsággal!

Mielőtt olvasatlanul kidobjuk a postaládába bedobott akciókat hirdető újságokat, érdemes belegondolni, hogy nem csak időt, hanem pénzt is megspórolhatunk, ha előre kinézzük magunknak, hogy melyik boltba milyen céllal megyünk vásárolni. Legyünk éberek, mert a boltok egyes jól hangzó akciókat más termékek árán kívánják visszahozni. Érdemes tehát több boltot is felkeresni egy-egy nagyobb vásárlás során.  

Vásároljunk okosan!

 

Sok kicsi sokra megy!

A Raiffeisen Rendszeres Megtakarítási Program pedig segít, hogy a spórolás mellett a vásárlások során megtakarítását is növelje. A program tagjaként, minden bankkártyás fizetés után 500 Ft-ot automatikusan félretesz a bank az Ön bankszámlájáról Megtakarítási Számlájára. Ötszáz forintot félretenni minden kártyahasználatkor? Ugye nem hangzik rosszul? Például havi 10 kártya használat esetén a programban az év végére összegyűlik a pénz a családi wellness hétvégére.

Ön is kiszámolhatja saját kártyahasználati szokásai alapján mennyit tehet félre a www. megtakaritok.hu oldalon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top