Életmód

A gyomorégés 4 lehetséges oka

A rendszeres gyomorégéstől szenvedők pontosan tudják, hogy ez az első hallásra ártalmatlan tünet mennyi kellemetlenséget tud okozni. Íme négy dolog, amit érdemes tudni a lehetséges okairól és a kezeléséről.

1. A gyomorégést gyakran a gyomor és a nyelőcső közötti hibás „zár” okozza. Így a gyomorsav képes visszafolyni a nyelőcsőbe, és létrehozni a kellemetlen, égő érzést.

2. A probléma hátterében levő okok nagyon különbözőek lehetnek: sokan a terhesség idején találkoznak vele, másoknál viszont a helytelen étkezési szokások és életmód váltja ki.

3. A dohányzás, bizonyos gyógyszerek és a stressz is okozhatnak gyomorégést, mint ahogyan az is, ha lefekvés előtt sokat eszünk.

4. Akinek gyakran ég a gyomra, jól teszi, ha korlátozza az alkohol, a kávé, a csokoládé, a borsmenta, a szénsavas italok és az ananászlé fogyasztását.  A zsír és a fűszeres ételek sem javasoltak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top