Életmód

A napkeleti bölcsek kincse csökkenti a koleszterinszintet

A három napkeleti bölcs aranyat, tömjént és mirhát vitt a kis Jézusnak. A kutatók szerint az utóbbi nemcsak értékes, hanem egészséges is!

A Közel-keleten növő mirhafa gyantájáról a legújabb kutatások kiderítették, hogy képes a vérben a „rossz” koleszterin szintjének csökkentésére. Nadia Saleh Al-Amoudi szaúd-arábiai kutató, a legutóbbi vizsgálatot ismertetve megjegyezte, hogy a mirhát  évezredek óta használják a torokfájás, a vérbőség, valamint a vágási és égési sérülések gyógyszereként, az azonban csak most derült ki róla, hogy egyéb növényi hatóanyagokkal együtt a szív egészségét is védi.

A kutató patkányoknak adagolta ezt az anyagot, majd megállapította, hogy az állatok vérében alacsonyabb volt a „rossz”, és magasabb a „jó” koleszterin szintje, amíg más növényi hatóanyagokkal együtt kis adagokban mirhát is fogyasztottak. Az egyelőre nem világos, hogyan lenne beilleszthető a mirha az emberi táplálkozásba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top