Ilyenkor három segítőtársunk is van, „akik” hozzájárulnak, hogy a testünk képes legyen feldolgozni a túlzott mennyiségű eledelt.
1. Igyál egy pohár bort!
A vörösborban levő antioxidánsok, a polifenolok segíthetnek csökkenteni a zsírban gazdag ételek okozta károkat. Egy kísérletben azoknak a résztvevőknek a szervezetében, akik borral készített húsételt ettek, a bor nélküli ételt fogyasztókénál 75 százalékkal kevesebb volt a malondialdehid – ez az anyag a hús emésztésének egy mellékterméke, amelyet összefüggésbe hoztak a szívbetegségek kialakulásával. Érdemes tehát borral főzni, vagy a vacsora mellé meginni egy pohár bort – persze ne feledkezz meg a mértékről!
2. Ízesíts ecettel!
Egy evőkanál ecet, amellyel például a salátádat ízesíted, segíthet, hogy ne ugorjon fel nagyon hirtelen a vércukorszinted (ami egyébként könnyen előfordulhat egy kalóriában gazdag étel elfogyasztása után). Így kevesebb az esélyed arra, hogy a vércukorszint megugrását hasonlóan gyors visszaesés, és az ezzel együtt járó éhségroham kövesse.
3. Rágcsálj gyümölcsöt!
Ha túl sokat ettél, válaszd desszertként a gyümölcsöt. Az antioxidánsban gazdag gyümölcsök, például a bogyósok, a szőlő, a kivi vagy a cseresznye és a meggy fogyasztása segít elhárítani a szabad gyökök túlzott termelődését, amit a túlevés egyébként kiváltana.