Életmód

5 gyomorbarát reggeli az ünnepekre

Lássuk be, az év végi ünnepek idején az étkezésre vonatkozó szabályok jó részét áthágjuk. Egyet azonban ilyenkor is tarts be: mindig reggelizz!

Ha már reggel jóllaksz, nem fogod éhes farkasként rávetni magad az ünnepi ebédre és vacsorára, így nem kell számolnod a szokásos pluszkilókkal. Nem véletlenül bizonyítják be újra és újra a kutatások, hogy azok, akik bőségesen reggeliznek, általában sikeresebben adják le felesleges kilóikat, mint azok, akik kihagyják ezt a fontos étkezést. Íme néhány gyomor- és karcsúságbarát reggeli a téli napokra.

1. Egészséges palacsinta: választhatod a lapos magyar, vagy a vastagabb amerikai változatot, a lényeg, hogy teljes kiőrlésű lisztet használj hozzá. A töltelék vagy a feltét pedig legyen gyümölcs!

2. Banános szójaturmix: a szójatejjel összeturmixolt finom banán gondoskodni fog róla, hogy egészen délig ne legyél éhes.

3. Rántotta: kevés olajon párolj meg egy kevés fagyasztott zöldséget, erre öntsd a felvert tojásokat.

4. Gyümölcsös müzli: a legjobb, ha a készen kapható, cukorban bővelkedő müzlik helyett magadnak készíted el a reggelire valót gabonapelyhekből, szárított gyümölcsből és diófélékből.

5. Lazacos szendvics: egy szelet hal és egy teljes kiőrlésű zsemle tökéletes párosítás. Még jobb, ha egy pohár gyümölcslevet is iszol hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top