Életmód

Három dolog a konyhádban, amitől biztosan hízol

Akár hiszed, akár nem, a tányérkészleted, sőt, még a villanyégőid is hizlalhatnak. Lássuk, hogyan!

A konyha sokak szerint az otthon szíve – ám ha nem figyelsz, a hízás központja is lehet! Az olyan apróságok is hatással lehetnek a súlygyarapodásodra, mint a tányérod mérete, vagy a villanyégők fényereje. Megmutatjuk, hogyan tudja a konyhád szabotálni a fogyással kapcsolatos erőfeszítéseidet.

1. A tányérok malomkerék méretűek

Alaposan belénk nevelték, hogy mindent meg kell enni, ami a tányérunkon van. Épp ezért érdemes kisebbre cserélni a jól bevált, malomkerék méretű étkészletet.

Megoldás: A sok kalóriát tartalmazó ételekhez, például a tésztákhoz használd a salátástányérokat, ha pedig mégis a nagy tányért választod, zöldségekkel töltsd meg. Ha új tányérokat veszel, minél kisebbeket válassz.

2. Fényárban úszol

A túl éles fény stresszt hoz az életünkbe, fokozza az étvágyat, és arra késztet, hogy gyorsan egyél. Ám a félhomály sem ideális: a tanulmányok szerint oldja a gátlásokat.

Megoldás: Szereltess fel fényszabályozós villanykapcsolót. Főzés, mosogatás közben nyugodtan mehet az éles fény, de étkezés közben vedd egy kicsit tompábbra.

3. A posta ott gyűlik a pulton

Ha mindenki a konyhában teszi le, amivel belép a lakásba, hamar szemétteleppé válik az otthon állítólagos szíve. A rendetlenség pedig az étkezésben is rendetlenségre csábít: sokkal könnyebb felkapni egy szelet sütit, mint rendet rakni, hogy főzz valamit. Ráadásul a kupi a stresszt is növeli.

Megoldás: Szemelj ki egy helyet a lakásban (akár egy kosarat, vagy egy dobozt), ahol mindenki lerakhatja, ami a postaládában a kezébe akadt, a nagy felületeket pedig tartsd tisztán. A konyhában legyenek kéznél az egészséges főzés kellékei, és legyen egy elkülönített hely az evésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top